Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis idealny dla największych łasuchów! Pyszny sernik z czekoladą z kąpieli wodnej to słodka porcja pysznego i kremowego ciasta. Dodatek czekolady i Cukru wanilinowego WINIARY sprawia, że takiej słodyczy nie można się oprzeć. Dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej nie ma obawy, że sernik będzie suchy.
Przygotowanie
130 min
Krok 1
10 min
Miękkie masło miksować w blenderze i dodać pokruszone maślane ciasteczka.
Krok 2
10 min
Uzyskaną masę ciasteczkową rozłożyć równomiernie w okrągłej foremce śr. 22 cm, foremkę najlepiej wyłożyć pergaminem by łatwiej było wyciągnąć z niej upieczone ciasto, należy też na zewnątrz szczelnie owinąć formę folią aluminiową.
Krok 3
10 min
Ser z wiaderka przełożyć do miski i stale miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać cukier puder, cukier z wanilią i mąkę ziemniaczaną stale miksując.
Krok 4
10 min
Na koniec dodać roztopioną białą czekoladę i jeszcze chwilę miksować. Masę serową wylać na wcześniej przygotowaną masę ciasteczkową w oblepionej folią blaszce.
Krok 5
85 min
Formę z ciastem wkładamy do naczynia żaroodpornego i nalewamy do niego gorącej wody, tak by sięgała do połowy foremki z ciastem. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec ok.80minut.
Krok 6
5 min
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do czasu aż ciasto ostygnie. Wierzch można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem
Krok 1
z
6
Miękkie masło miksować w blenderze i dodać pokruszone maślane ciasteczka.
Krok 2
z
6
Uzyskaną masę ciasteczkową rozłożyć równomiernie w okrągłej foremce śr. 22 cm, foremkę najlepiej wyłożyć pergaminem by łatwiej było wyciągnąć z niej upieczone ciasto, należy też na zewnątrz szczelnie owinąć formę folią aluminiową.
Krok 3
z
6
Ser z wiaderka przełożyć do miski i stale miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać cukier puder, cukier z wanilią i mąkę ziemniaczaną stale miksując.
Krok 4
z
6
Na koniec dodać roztopioną białą czekoladę i jeszcze chwilę miksować. Masę serową wylać na wcześniej przygotowaną masę ciasteczkową w oblepionej folią blaszce.
Krok 5
z
6
Formę z ciastem wkładamy do naczynia żaroodpornego i nalewamy do niego gorącej wody, tak by sięgała do połowy foremki z ciastem. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec ok.80minut.
Krok 6
z
6
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do czasu aż ciasto ostygnie. Wierzch można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0