Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis idealny dla największych łasuchów! Pyszny sernik z czekoladą z kąpieli wodnej to słodka porcja pysznego i kremowego ciasta. Dodatek czekolady i Cukru wanilinowego WINIARY sprawia, że takiej słodyczy nie można się oprzeć. Dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej nie ma obawy, że sernik będzie suchy.
Przygotowanie
130 min
Krok 1
10 min
Miękkie masło miksować w blenderze i dodać pokruszone maślane ciasteczka.
Krok 2
10 min
Uzyskaną masę ciasteczkową rozłożyć równomiernie w okrągłej foremce śr. 22 cm, foremkę najlepiej wyłożyć pergaminem by łatwiej było wyciągnąć z niej upieczone ciasto, należy też na zewnątrz szczelnie owinąć formę folią aluminiową.
Krok 3
10 min
Ser z wiaderka przełożyć do miski i stale miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać cukier puder, cukier z wanilią i mąkę ziemniaczaną stale miksując.
Krok 4
10 min
Na koniec dodać roztopioną białą czekoladę i jeszcze chwilę miksować. Masę serową wylać na wcześniej przygotowaną masę ciasteczkową w oblepionej folią blaszce.
Krok 5
85 min
Formę z ciastem wkładamy do naczynia żaroodpornego i nalewamy do niego gorącej wody, tak by sięgała do połowy foremki z ciastem. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec ok.80minut.
Krok 6
5 min
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do czasu aż ciasto ostygnie. Wierzch można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem
Krok 1
z
6
Miękkie masło miksować w blenderze i dodać pokruszone maślane ciasteczka.
Krok 2
z
6
Uzyskaną masę ciasteczkową rozłożyć równomiernie w okrągłej foremce śr. 22 cm, foremkę najlepiej wyłożyć pergaminem by łatwiej było wyciągnąć z niej upieczone ciasto, należy też na zewnątrz szczelnie owinąć formę folią aluminiową.
Krok 3
z
6
Ser z wiaderka przełożyć do miski i stale miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać cukier puder, cukier z wanilią i mąkę ziemniaczaną stale miksując.
Krok 4
z
6
Na koniec dodać roztopioną białą czekoladę i jeszcze chwilę miksować. Masę serową wylać na wcześniej przygotowaną masę ciasteczkową w oblepionej folią blaszce.
Krok 5
z
6
Formę z ciastem wkładamy do naczynia żaroodpornego i nalewamy do niego gorącej wody, tak by sięgała do połowy foremki z ciastem. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec ok.80minut.
Krok 6
z
6
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do czasu aż ciasto ostygnie. Wierzch można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0