Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Puree ziemniaczane z boczkiem to ciekawa i bardziej sycąca alternatywa dla tradycyjnego puree. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jego baza, np. gdy podasz je z jajkiem sadzonym i posiekanymi ziołami. Smaczne, proste i niedrogie danie gotowe – w sam raz na wiosnę czy lato. Puree z boczkiem podkreśli smak każdego dania. Z apetytem zjedzą je wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia, zwłaszcza fani klasycznej kuchni. Masz chęć przygotować takie ziemniaki puree z boczkiem? Sięgnij po nasz przepis!
Przygotowanie
7 min
Krok 1
3 min
Przygotuj puree ziemniaczane - ugotowane ziemniaki dokładnie rozgnieć i wymieszaj masłem i mlekiem.
Krok 2
2 min
Boczek pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni.
Krok 3
1 min
Podawaj purée z boczkiem i posiekanym szczypiorkiem.
WSKAZÓWKA
1 min
Innym pomysłem na smaczne purée jest zmieszanie go z posiekanymi suszonymi pomidorami, ulubionymi pestkami i posiekanymi czarnymi oliwkami.
Krok 1
z
4
Przygotuj puree ziemniaczane - ugotowane ziemniaki dokładnie rozgnieć i wymieszaj masłem i mlekiem.
Krok 2
z
4
Boczek pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni.
Krok 3
z
4
Podawaj purée z boczkiem i posiekanym szczypiorkiem.
WSKAZÓWKA
z
4
Innym pomysłem na smaczne purée jest zmieszanie go z posiekanymi suszonymi pomidorami, ulubionymi pestkami i posiekanymi czarnymi oliwkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0