Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Prosta zupa krem z dyni

Prosta zupa krem z dyni

(0)
1 godz 16 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Dynia
1 
Cebula
1 
Papryka czerwona
1 
Marchewka
600  ml
Bulion warzywny Winiary
60  g
Masło
0.5  łyżeczka
Papryka Ostra
1  łyżeczka
Curry
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Curry
150  g
Serek topiony z papryką
trochę
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.49 g
Węglowodany
18.54 g
Tłuszcze
12.21 g
Wartość energetyczna
197.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kiedyś nie przepadalam za zupą przygotowaną z dyni, teraz wiem dlaczego, nie była odpowiednio przyprawiona. Robiłam ją wiele razy i w końcu przy użyciu odpowiednich składników stała się moją ulubioną a podana z pierożkami to już" niebo w gębie"

Przygotowanie

76 min
  • Krok 1

    15 min
    Dynię pokroić na kawałki . Cebulę drobno posiekać <br/> Oczyszczoną paprykę pokroić w większą kostkę . Marchewkę zetrzeć na tarce
  • Krok 2

    50 min
    Masło stopić w dużym rondlu ,dodać cebulę,zeszklić.Dodac marchewkę, lekko podsmażyć Następnie dodać dynię oraz paprykę.Oprószyć curry i ostrą papryką.Wymieszać.Smażyć,często mieszając przez około 10 minut.Zalać bulionem.Gotować, dodać kostkę Winiary .Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Do zupy dodać serek.Rozdrobnić blenderem.Doprawić solą,pieprzem i szczyptą imbiru do smaku.
  • Krok 4

    1 min
    Podać z własnej roboty pierożkami z serem mozzarella i parmezanem, oraz kawałkami mozzarelli .Posypać drobno posiekaną natką.
Prosta zupa krem z dyni

Krok 1 z 4

Dynię pokroić na kawałki . Cebulę drobno posiekać <br/> Oczyszczoną paprykę pokroić w większą kostkę . Marchewkę zetrzeć na tarce

Prosta zupa krem z dyni

Krok 2 z 4

Masło stopić w dużym rondlu ,dodać cebulę,zeszklić.Dodac marchewkę, lekko podsmażyć Następnie dodać dynię oraz paprykę.Oprószyć curry i ostrą papryką.Wymieszać.Smażyć,często mieszając przez około 10 minut.Zalać bulionem.Gotować, dodać kostkę Winiary .Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 30 minut.

Prosta zupa krem z dyni

Krok 3 z 4

Do zupy dodać serek.Rozdrobnić blenderem.Doprawić solą,pieprzem i szczyptą imbiru do smaku.

Prosta zupa krem z dyni

Krok 4 z 4

Podać z własnej roboty pierożkami z serem mozzarella i parmezanem, oraz kawałkami mozzarelli .Posypać drobno posiekaną natką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Curry
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa dyniowa na mleku kokosowym z imbirem

    Zupa dyniowa na mleku kokosowym z imbirem

    1 godz 30 min Średni
  • Zupa tajska wege

    Zupa tajska wege

    8 godz 30 min
  • Zupa krem paprykowo-pomidorowy

    Zupa krem paprykowo-pomidorowy

    45 min Łatwy
  • Toskańska zupa z bakłażanem, cukinią i papryką

    Toskańska zupa z bakłażanem, cukinią i papryką

    47 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu