Pomidory pod pierzynką
30min
Łatwy
5
łyżek
3
Pomidory
200
g
Ser żółty
2
Jajko gotowane na twardo
2
ząbków
1
łyżka
Koperek posiekany
1
łyżka
Pietruszka
1
łyżka
Posiekany szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
16.97 g
Węglowodany
5.81 g
Tłuszcze
41.89 g
Wartość energetyczna
467.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 2
5 min
Jajka i czosnek obierz i drobno posiekaj (nie łącz ze sobą).
Krok 3
5 min
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
3 min
Majonez wymieszaj z czosnkiem.
Krok 5
2 min
Na dużym półmisku ułóż połowę pomidorów, oprósz je solą i pieprzem, następnie połowę jajek i część posiekanej zieleniny.
Krok 6
2 min
Polej połową sosu majonezowego.
Krok 7
3 min
Następnie ułóż drugą warstwę z pomidorów, jajka i sera.
Krok 8
2 min
Polej pozostałym sosem majonezowym.
Krok 9
3 min
Posyp zieleniną i podawaj ze świeżym pieczywem.
Kolorowy półmisek pełen soczystych pomidorów i aromatycznych ziół, to doskonała propozycja na kolację lub jako dodatek do grillowanych mięs. Skorzystaj z prostego przepisu na coś naprawdę smacznego!
Komentarze 0