Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomidory pod pierzynką

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Pomidory
200 g
Ser żółty
2 
Jajko gotowane na twardo
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Koperek posiekany
1 łyżka
Pietruszka
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
41.89 g
Węglowodany
5.81 g
Wartość energetyczna
467.67 kcal
Białko
16.97 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 2
5 min
Jajka i czosnek obierz i drobno posiekaj (nie łącz ze sobą).
Krok 3
5 min
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
3 min
Majonez wymieszaj z czosnkiem.
Krok 5
2 min
Na dużym półmisku ułóż połowę pomidorów, oprósz je solą i pieprzem, następnie połowę jajek i część posiekanej zieleniny.
Krok 6
2 min
Polej połową sosu majonezowego.
Krok 7
3 min
Następnie ułóż drugą warstwę z pomidorów, jajka i sera.
Krok 8
2 min
Polej pozostałym sosem majonezowym.
Krok 9
3 min
Posyp zieleniną i podawaj ze świeżym pieczywem.
Pomidory pod pierzynką

Krok 1 z 9

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry.

Pomidory pod pierzynką

Krok 2 z 9

Jajka i czosnek obierz i drobno posiekaj (nie łącz ze sobą).

Pomidory pod pierzynką

Krok 3 z 9

Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Pomidory pod pierzynką

Krok 4 z 9

Majonez wymieszaj z czosnkiem.

Pomidory pod pierzynką

Krok 5 z 9

Na dużym półmisku ułóż połowę pomidorów, oprósz je solą i pieprzem, następnie połowę jajek i część posiekanej zieleniny.

Pomidory pod pierzynką

Krok 6 z 9

Polej połową sosu majonezowego.

Pomidory pod pierzynką

Krok 7 z 9

Następnie ułóż drugą warstwę z pomidorów, jajka i sera.

Pomidory pod pierzynką

Krok 8 z 9

Polej pozostałym sosem majonezowym.

Pomidory pod pierzynką

Krok 9 z 9

Posyp zieleniną i podawaj ze świeżym pieczywem.

Kolorowy półmisek pełen soczystych pomidorów i aromatycznych ziół, to doskonała propozycja na kolację lub jako dodatek do grillowanych mięs. Skorzystaj z prostego przepisu na coś naprawdę smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika