Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowy półmisek pełen soczystych pomidorów i aromatycznych ziół, to doskonała propozycja na kolację lub jako dodatek do grillowanych mięs. Skorzystaj z prostego przepisu na coś naprawdę smacznego!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 2
5 min
Jajka i czosnek obierz i drobno posiekaj (nie łącz ze sobą).
Krok 3
5 min
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
3 min
Majonez wymieszaj z czosnkiem.
Krok 5
2 min
Na dużym półmisku ułóż połowę pomidorów, oprósz je solą i pieprzem, następnie połowę jajek i część posiekanej zieleniny.
Krok 6
2 min
Polej połową sosu majonezowego.
Krok 7
3 min
Następnie ułóż drugą warstwę z pomidorów, jajka i sera.
Krok 8
2 min
Polej pozostałym sosem majonezowym.
Krok 9
3 min
Posyp zieleniną i podawaj ze świeżym pieczywem.
Krok 1
z
9
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 2
z
9
Jajka i czosnek obierz i drobno posiekaj (nie łącz ze sobą).
Krok 3
z
9
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
z
9
Majonez wymieszaj z czosnkiem.
Krok 5
z
9
Na dużym półmisku ułóż połowę pomidorów, oprósz je solą i pieprzem, następnie połowę jajek i część posiekanej zieleniny.
Krok 6
z
9
Polej połową sosu majonezowego.
Krok 7
z
9
Następnie ułóż drugą warstwę z pomidorów, jajka i sera.
Krok 8
z
9
Polej pozostałym sosem majonezowym.
Krok 9
z
9
Posyp zieleniną i podawaj ze świeżym pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0