Półmisek z jajkami
20min
Łatwy
4
łyżek
3
łyżek
Śmietana 12%
1
słoik
Seler konserwowy
1
puszka
Kukurydza
1
puszka
Ananas
100
g
Por (biała część)
8
Jajko gotowane na twardo
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
18.13 g
Węglowodany
46.18 g
Tłuszcze
28.64 g
Wartość energetyczna
499.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Seler, kukurydzę i ananasa odsącz z zalewy.
Krok 2
5 min
Por pokrój w półplasterki i delikatnie posól.
Krok 3
2 min
Następnie połącz wszystko z łyżką Majonezu.
Krok 4
3 min
Pozostały Majonez połącz ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Jajka obierz i każde przekrój na połowę.
Krok 6
1 min
Sałatkę wyłóż na półmisek, na niej ułóż połówki jajek i polej sosem majonezowym.
Krok 7
1 min
Podawaj udekorowane szczypiorkiem i natką pietruszki.
Ugotowane na twardo jajka, do tego Majonez Dekoracyjny WINIARY, to dla wielu kwintesencja dobrego smaku. Jeśli jednak szukasz kulinarnej inspiracji, zobacz przepis na półmisek z jajkami, gdzie połączenie selera, kukurydzy i ananasa stanowi ciekawe dopełnieni klasycznej przekąski.
Komentarze 0