Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Placki z kaszy jaglanej, jajek, pieczarek i cebuli to przepis wart wypróbowania, jeżeli szukasz czegoś innego niż tradycyjne placki ziemniaczane z dodatkami. Usmażone na rumiany kolor, aromatyczne, podawane z Sosem Serowo-pieczarkowym Italia WINIARY oraz białą kapustą z marchwią i jabłuszkiem. Placki z kaszą jaglaną doprawiaj do smaku Przyprawą w płynie MAGGI i Twoimi ulubionymi ziołami.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
15 min
Kaszę ugotuj wg opisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij na oleju.
Krok 3
10 min
Pieczarki umyj, oczyść, zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Dodaj kostkę Bulionu i duś do odparowania płynu. Dopraw Maggi i pieprzem, dodaj kaszę.
Krok 4
5 min
Do zimnej kaszy z pieczarkami dodaj jajko, otręby i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku.
Krok 5
10 min
Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj kaszę formując placuszki. Smaż na rumiano.
Krok 6
5 min
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 7
5 min
Podaj z Sosem pieczarkowo-serowym Italia i surówką z białej kapusty z marchwią i jabłkiem.
Krok 1
z
7
Kaszę ugotuj wg opisu podanego na opakowaniu.
Krok 2
z
7
Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, zeszklij na oleju.
Krok 3
z
7
Pieczarki umyj, oczyść, zetrzyj na tarce i dodaj do cebuli. Dodaj kostkę Bulionu i duś do odparowania płynu. Dopraw Maggi i pieprzem, dodaj kaszę.
Krok 4
z
7
Do zimnej kaszy z pieczarkami dodaj jajko, otręby i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku.
Krok 5
z
7
Rozgrzej olej na patelni i łyżką nakładaj kaszę formując placuszki. Smaż na rumiano.
Krok 6
z
7
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 7
z
7
Podaj z Sosem pieczarkowo-serowym Italia i surówką z białej kapusty z marchwią i jabłkiem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0