Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Placki ziemniaczane z szynką

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Ziemniaki
4 
Pieczarki
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula
100 g
Szynka
3 
Jajko
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
44.82 g
Wartość energetyczna
621.51 kcal
Węglowodany
40.72 g
Białko
17.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach z cebulą.
Krok 2
10 min
Pieczarki i paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę, szynkę w paseczki.
Krok 3
8 min
Warzywa i grzyby połącz z mąką i jajkami.
Krok 4
2 min
Ciasto dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 5
10 min
Placki smaż na oleju lub na teflonowej patelni bez tłuszczu na rumiano z obu stron.
Krok 6
5 min
Podawaj z Sosem tatarskim.
Placki ziemniaczane z szynką

Krok 1 z 6

Ziemniaki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach z cebulą.

Placki ziemniaczane z szynką

Krok 2 z 6

Pieczarki i paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę, szynkę w paseczki.

Placki ziemniaczane z szynką

Krok 3 z 6

Warzywa i grzyby połącz z mąką i jajkami.

Placki ziemniaczane z szynką

Krok 4 z 6

Ciasto dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Placki ziemniaczane z szynką

Krok 5 z 6

Placki smaż na oleju lub na teflonowej patelni bez tłuszczu na rumiano z obu stron.

Placki ziemniaczane z szynką

Krok 6 z 6

Podawaj z Sosem tatarskim.

Placki ziemniaczane to prosta potrawa z ziemniaków smażonych na tłuszczu, a jednak wystarczy dodatek kilku składników, by przerodziła się w wykwintne danie! Wariacją na temat klasycznych placków są placki ziemniaczane z szynką. Wystarczy, że połączysz ciasto na placki z szynką, pieczarkami, papryką, na wierzch zaserwujesz Sos tatarski WINIARY, a odkryjesz zupełnie nowy smak!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika