Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pizza z pesto bazyliowym, pomidorami i rukolą
Dodaj do CookBook

Pizza z pesto bazyliowym, pomidorami i rukolą

(1)
38 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lesa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
30  g
Orzechy pinii
0.5  pęczek
Bazylia świeża
1  ząbek
Czosnek
30  g
Parmezan
75  ml
Olej
1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
200  g
Pomidorki koktajlowe
125  g
Mozzarella
100  g
Rukola
200  g
Ciasto na pizzę
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.7 g
Wartość energetyczna
908.5 kcal
Tłuszcze
63.9 g
Białko
30.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz kuchnię włoską? W takim razie mamy dla Ciebie przepis na pizzę z pesto – ciekawą alternatywę dla klasycznej pizzy z sosem pomidorowym. Chrupiące ciasto drożdżowe, pesto bazyliowe, pomidorki koktajlowe, mozzarella i rukola smakują jak prawdziwe włoskie wakacje. Zobacz nas przepis na to danie i zrób je dla siebie oraz dla swoich bliskich.


Pomysłowa pizza z pesto bazyliowym

Pizzę możesz przygotować na wiele sposobów – z różnymi sosami i dodatkami, w zależności od tego, na co masz ochotę. Zwykle pizzę przygotowuje się z czerwonym, pomidorowym sosem oraz serami, warzywami, mięsem i owocami morza. My dziś mamy dla Ciebie przepis na pizzę pesto, którą możesz zrobić na obiad lub jako przekąskę.


Jak zrobić pizzę z pesto?

Bazą naszej pizzy jest gotowe ciasto na pizzę. Możesz je też przygotować samodzielnie, ale użycie gotowego znacznie skraca czas spędzony w kuchni. Do tego domowe pesto z bazylii, orzeszków pinii, czosnku i parmezanu. Tu również możesz sięgnąć po pesto w słoiczku z dobrym składem, ale smak domowego zdecydowanie jest wart tych kilku minut. Jeśli chcesz, możesz urozmaicić smak, dodając więcej składników, np. szynkę parmeńską lub krewetki. Smacznego!

Przygotowanie

38 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C góra/dół (170°C z termoobiegiem).
  • Krok 2

    10 min
    Orzeszki piniowe upraż na złoty kolor. Bazylię umyj, oderwij listki i porwij je na mniejsze kawałki. Obierz i zmiażdż ząbek czosnku. Czosnek, bazylię, orzeszki, parmezan i olej zmiksuj na pesto. Dopraw przyprawą MAGGI i pieprzem.
  • Krok 3

    7 min
    Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. Mozzarellę odsącz i pokrój w plastry. Rukolę umyj, osusz.
  • Krok 4

    20 min
    Rozwiń gotowe ciasto na pizzę i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmaruj pesto na cieście do pizzy. Na wierzchu połóż pomidorki koktajlowe i mozzarellę. Piecz w piekarniku przez ok. 20 minut. Przed podaniem posyp pizzę rukolą.
Pizza z pesto bazyliowym, pomidorami i rukolą

Krok 1 z 4

Rozgrzej piekarnik do 200°C góra/dół (170°C z termoobiegiem).

Pizza z pesto bazyliowym, pomidorami i rukolą

Krok 2 z 4

Orzeszki piniowe upraż na złoty kolor. Bazylię umyj, oderwij listki i porwij je na mniejsze kawałki. Obierz i zmiażdż ząbek czosnku. Czosnek, bazylię, orzeszki, parmezan i olej zmiksuj na pesto. Dopraw przyprawą MAGGI i pieprzem.

Pizza z pesto bazyliowym, pomidorami i rukolą

Krok 3 z 4

Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. Mozzarellę odsącz i pokrój w plastry. Rukolę umyj, osusz.

Pizza z pesto bazyliowym, pomidorami i rukolą

Krok 4 z 4

Rozwiń gotowe ciasto na pizzę i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmaruj pesto na cieście do pizzy. Na wierzchu połóż pomidorki koktajlowe i mozzarellę. Piecz w piekarniku przez ok. 20 minut. Przed podaniem posyp pizzę rukolą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Noise idea👍

Very gut
MałyKucharzyk (niezweryfikowany) 12/31/2024-05:07 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/22/2025-04:32 CET
Thanks!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybka pizza z patelni

    Szybka pizza z patelni

    26 min Łatwy
  • Pizza ze szpinakiem

    Pizza ze szpinakiem

    48 min Średni
  • Stromboli – pizza w formie rolady

    Stromboli – pizza w formie rolady

    1 godz 20 min Łatwy
  • Pizza bianca - biała pizza

    Pizza bianca - biała pizza

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu