Pizza serowa
70min
Łatwy
1 opakowanie
200 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
15 g
Drożdże
0.5 szklanka
Mleko
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
Sól
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
50 g
Szynka Konserwowa
1 kulka
Mozzarella
50 g
Ser edamski
100 g
Brokuł
1 trochę
Kukurydza
1 trochę
Szpinak świeży
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
FARSZ: Warzywa podduś na patelni na rozgrzanym oleju, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
5 min
Szynkę pokrój w paski, ser mozzarella w krążki.
Krok 3
1 min
ciasto:
Krok 4
5 min
CIASTO: Mąkę przesiej do miski. Mleko podgrzej.
Krok 5
5 min
Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 6
3 min
Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże.
Krok 7
2 min
Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 8
5 min
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
Krok 9
5 min
Rozłóż warzywa, szynkę, ser mozzarella i ser żółty.
Krok 10
1 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Krok 11
1 min
Podawaj z Sosem czosnkowym.
Ser i pizza to zdaje się nierozłączny duet, a wyjątkiem potwierdzającym regułę jest Marinara, czyli pizza z sosem pomidorowym, czosnkiem, oliwą i ziołami. Jednak dla prawdziwych wielbicieli serów, lepszą wersją będzie pizza serowa, na której jeden ser, to za mało! Pizzę podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY
Komentarze 0