Pikantny sos meksykański
14min
Łatwy
10 łyżek
6 łyżek
Świeży sok z pomarańczy
3 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Koncentrat pomidorowy
1 szczypta
Majeranek
0.5 łyżeczka
Papryka ostra mielona
.
Wartości odżywcze
Białko
2.08 g
Węglowodany
17.76 g
Tłuszcze
0.47 g
Wartość energetyczna
82.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
2 min
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 2
10 min
Keczup wymieszać z sokiem pomarańczowym, koncentratem pomidorowym, dodać czosnek, paprykę ostrą oraz pieprz i majeranek.
Krok 3
2 min
Wszystkie składniki starannie wymieszać.
Pyszny sos jest doskonałym dodatkiem do mięsa pieczonego
Komentarze 0