Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

0
106 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 ml
Woda
1 kg
Wołowina
90 g
Chorizo
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Cebula czerwona
3 ząbków
Czosnek
8 kulek
Pieprz czarny
3 
Liść laurowy
1 łyżeczka
Słodka papryka
3 kulek
Ziele angielskie
1 łyżeczka
Mielony kmin rzymski
1 łyżka
Mąka pszenna
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
535.98 kcal
Białko
64.9 g
Tłuszcze
26.59 g
Węglowodany
10.06 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

106 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój w dużą kostkę, a chorizo w plastry.
Krok 2
10 min
Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki, a paprykę w dużą kostkę.
Krok 3
2 min
Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść we wrzącej wodzie.
Krok 4
5 min
Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Krok 5
5 min
Jak wołowina będzie zrumieniona dodaj chorizo. Całość podsmaż.
Krok 6
5 min
Następnie dodaj cebulę i mieszaj, aż się zrumieni.
Krok 7
5 min
Dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 5 minut.
Krok 8
3 min
Dodaj paprykę, całość oprósz mąką oraz dodaj wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 9
60 min
Kolejno zalej mięso bulionem. Duś powoli ok. 45 - 60 minut, aż mięso będzie miękkie, ewentualnie uzupełniając płyn w ramach potrzeby.
Krok 10
1 min
Gulasz przełóż do miseczki, posyp poszatkowaną świeżą pietruszką i podawaj z bagietką.
Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 1 z 10

Mięso pokrój w dużą kostkę, a chorizo w plastry.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 2 z 10

Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki, a paprykę w dużą kostkę.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 3 z 10

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść we wrzącej wodzie.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 4 z 10

Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 5 z 10

Jak wołowina będzie zrumieniona dodaj chorizo. Całość podsmaż.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 6 z 10

Następnie dodaj cebulę i mieszaj, aż się zrumieni.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 7 z 10

Dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 5 minut.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 8 z 10

Dodaj paprykę, całość oprósz mąką oraz dodaj wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 9 z 10

Kolejno zalej mięso bulionem. Duś powoli ok. 45 - 60 minut, aż mięso będzie miękkie, ewentualnie uzupełniając płyn w ramach potrzeby.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 10 z 10

Gulasz przełóż do miseczki, posyp poszatkowaną świeżą pietruszką i podawaj z bagietką.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo to hiszpańska alternatywa dla Twojej codziennej kuchni! Spróbuj i przekonaj się, że zagości na Twoim stole częściej! Wspaniale sprawdzi się również podczas weekendowego spotkania w gronie najbliższych. Smacznego! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika