Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo
Dodaj do CookBook

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

(0)
1 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
500  ml
Woda
1  kg
Wołowina
90  g
Chorizo
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Cebula czerwona
3  ząbków
Czosnek
8  kulek
Pieprz czarny
3 
Liść laurowy
1  łyżeczka
Słodka papryka
3  kulek
Ziele angielskie
1  łyżeczka
Mielony kmin rzymski
1  łyżka
Mąka pszenna
3  łyżek
Olej
1  łyżka
Pietruszka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.1 g
Wartość energetyczna
536 kcal
Tłuszcze
26.6 g
Białko
64.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo to hiszpańska alternatywa dla Twojej codziennej kuchni! Spróbuj i przekonaj się, że zagości na Twoim stole częściej! Wspaniale sprawdzi się również podczas weekendowego spotkania w gronie najbliższych. Smacznego! :)

Przygotowanie

106 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso pokrój w dużą kostkę, a chorizo w plastry.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki, a paprykę w dużą kostkę.
  • Krok 3

    2 min
    Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść we wrzącej wodzie.
  • Krok 4

    5 min
    Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  • Krok 5

    5 min
    Jak wołowina będzie zrumieniona dodaj chorizo. Całość podsmaż.
  • Krok 6

    5 min
    Następnie dodaj cebulę i mieszaj, aż się zrumieni.
  • Krok 7

    5 min
    Dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 5 minut.
  • Krok 8

    3 min
    Dodaj paprykę, całość oprósz mąką oraz dodaj wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 9

    60 min
    Kolejno zalej mięso bulionem. Duś powoli ok. 45 - 60 minut, aż mięso będzie miękkie, ewentualnie uzupełniając płyn w ramach potrzeby.
  • Krok 10

    1 min
    Gulasz przełóż do miseczki, posyp poszatkowaną świeżą pietruszką i podawaj z bagietką.
Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 1 z 10

Mięso pokrój w dużą kostkę, a chorizo w plastry.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 2 z 10

Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki, a paprykę w dużą kostkę.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 3 z 10

Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść we wrzącej wodzie.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 4 z 10

Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 5 z 10

Jak wołowina będzie zrumieniona dodaj chorizo. Całość podsmaż.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 6 z 10

Następnie dodaj cebulę i mieszaj, aż się zrumieni.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 7 z 10

Dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 5 minut.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 8 z 10

Dodaj paprykę, całość oprósz mąką oraz dodaj wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 9 z 10

Kolejno zalej mięso bulionem. Duś powoli ok. 45 - 60 minut, aż mięso będzie miękkie, ewentualnie uzupełniając płyn w ramach potrzeby.

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Krok 10 z 10

Gulasz przełóż do miseczki, posyp poszatkowaną świeżą pietruszką i podawaj z bagietką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Hummus z pieczonymi marchewkami w paście „Kurczak z papryką w sosie paprykowym”

    Hummus z pieczonymi marchewkami w paście „Kurczak z papryką w sosie paprykowym”

    14 godz 20 min Średni
  • Gulasz paprykowy

    Gulasz paprykowy

    1 godz 48 min Łatwy
  • Gulasz paprykowy ze szpeclemi i ratatuj

    Gulasz paprykowy ze szpeclemi i ratatuj

    56 min Łatwy
  • Dip paprykowy

    Dip paprykowy

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu