
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pikantna zupa fasolowa
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
3 minKrok 7
10 minKrok 8
7 minKrok 9
1 minKrok 10
3 minKrok 1 z 10
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w cienkie piórka.
Krok 2 z 10
Różnokolorowe papryki oczyść z pestek i białych błon, pokrój w paski.
Krok 3 z 10
Marchew i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki.
Krok 4 z 10
W garnku z grubym dnem rozgrzej ok. 3 łyżek oleju. Wrzuć czosnek, podsmaż, aż zacznie ciemnieć. Dołóż cebulę, przesmaż aż zacznie mięknąć.
Krok 5 z 10
Dodaj pokrojone ziemniaki i marchewkę, mieszając podsmaż ok. 3 min.
Krok 6 z 10
Następnie włóż papryki i plasterki kiełbasy i zamieszaj. Oprósz przyprawami, podduś ok. 3 min.
Krok 7 z 10
Zalej 1 l gorącej wody, przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 10 min.
Krok 8 z 10
Zawartość opakowań zupy fasolowej rozprowadź w 1/2 l wody, mieszając wlej do garnka. Od momentu wrzenia gotuj ok. 7 min, często mieszając.
Krok 9 z 10
Przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem.
Krok 10 z 10
Na koniec można dodać osączoną z zalewy fasolę i mocno całość zagrzać, nie dopuszczając do zagotowania.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0