Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

(0)
13min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Sos Texicana Ekstra Hot WINIARY
5  plastrów
Mięso z piersi indyczej
8  plastrów
Chleb biały
1  opakowanie
Camembert
1 
Awokado
4  liści
Sałata rzymska
25  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.47 g
Węglowodany
27.31 g
Tłuszcze
21.33 g
Wartość energetyczna
361.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kanapka to chyba najpopularniejsza przekąska, doskonała na różne okazje. Idealna na pikniki i spacery, lecz także – jako małe co nieco między posiłkami. Kanapka z awokado, według naszego przepisu, to całkiem solidny posiłek, ponieważ zawiera pieczona pierś z indyka i aromatyczny camembert. Ważnym dodatkiem jest Sos Texicana Extra Hot, który cudownie zaostrza jej smak. Indyk na kanapki to patent, który zdecydowanie warto wypróbować! Zobacz również przepis na tosty z awokado.

Przygotowanie

13 min
  • Krok 1

    5 min
    Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.
  • Krok 2

    3 min
    Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.
  • Krok 3

    2 min
    Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.
  • Krok 4

    3 min
    Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.
Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

Krok 1 z 4

Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.

Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

Krok 2 z 4

Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.

Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

Krok 3 z 4

Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.

Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

Krok 4 z 4

Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Kolacja
  • Kuchnia meksykańska
  • Lunch
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    20 min Łatwy
  • Club sandwich z sosem czosnkowym

    Club sandwich z sosem czosnkowym

    40 min
  • Kolorowe tosty na drogę

    Kolorowe tosty na drogę

    30 min Łatwy
  • Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu