Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kanapka to chyba najpopularniejsza przekąska, doskonała na różne okazje. Idealna na pikniki i spacery, lecz także – jako małe co nieco między posiłkami. Kanapka z awokado, według naszego przepisu, to całkiem solidny posiłek, ponieważ zawiera pieczona pierś z indyka i aromatyczny camembert. Ważnym dodatkiem jest Sos Texicana Extra Hot, który cudownie zaostrza jej smak. Indyk na kanapki to patent, który zdecydowanie warto wypróbować! Zobacz również przepis na tosty z awokado.
Przygotowanie
13 min
Krok 1
5 min
Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.
Krok 2
3 min
Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.
Krok 3
2 min
Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.
Krok 4
3 min
Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.
Krok 1
z
4
Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu. Indyka upiecz.
Krok 2
z
4
Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.
Krok 3
z
4
Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.
Krok 4
z
4
Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0