Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
4 
Pierś z kurczaka
8 plastrów
Ser edamski
20 g
Rukola
6 łyżeczek
Czosnek niedźwiedzi

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
50.07 g
Węglowodany
0.69 g
Tłuszcze
13.49 g
Wartość energetyczna
335.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.
Krok 2
5 min
Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na nim ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi – rukolę. Przykryj serem i ułóż następny plaster piersi i dociśnij.
Krok 3
5 min
Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.
Krok 4
1 min
Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.
Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 1 z 4

Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 2 z 4

Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na nim ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi – rukolę. Przykryj serem i ułóż następny plaster piersi i dociśnij.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 3 z 4

Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 4 z 4

Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.

Pierś z kurczaka z papirusu, zapiekana z serem i rukolą to danie, które zaskoczy nie tylko sposobem przygotowania, ale też wyjątkowym smakiem. W trakcie przygotowania dodajmy czosnek niedźwiedzi, który dodatkowo wzmocni smak kurczaka. Podajemy na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika