Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą
60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
50.1g / 61%
Węglowodany
0.7g / 1%
Tłuszcze
13.5g / 37%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

+

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Wróć

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

(0)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JoannaJoannaJoanna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
4 
Pierś z kurczaka
8  plastrów
Ser edamski
20  g
Rukola
6  łyżeczek
Czosnek niedźwiedzi
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
50.07 g
Węglowodany
0.69 g
Tłuszcze
13.49 g
Wartość energetyczna
335.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka z papirusu, zapiekana z serem i rukolą to danie, które zaskoczy nie tylko sposobem przygotowania, ale też wyjątkowym smakiem. W trakcie przygotowania dodajmy czosnek niedźwiedzi, który dodatkowo wzmocni smak kurczaka. Podajemy na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.
  • Krok 2

    5 min
    Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na nim ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi – rukolę. Przykryj serem i ułóż następny plaster piersi i dociśnij.
  • Krok 3

    5 min
    Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.
  • Krok 4

    1 min
    Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.
Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 1 z 4

Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 2 z 4

Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na nim ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi – rukolę. Przykryj serem i ułóż następny plaster piersi i dociśnij.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 3 z 4

Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 4 z 4

Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

    Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

    15 min Łatwy
  • Pierś z kaczki z patelni, ze śliwkami, cynamonem, boczkiem i żurawiną

    Pierś z kaczki z patelni, ze śliwkami, cynamonem, boczkiem i żurawiną

    28 min Łatwy
  • Kieszonki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami

    Kieszonki z kurczaka z serem i suszonymi pomidorami

    54 min Łatwy
  • Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

    Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu