60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
50.1g / 61%
Węglowodany
0.7g / 1%
Tłuszcze
13.5g / 37%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

(0)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JoannaJoannaJoanna

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
4 
Pierś z kurczaka
8  plastrów
Ser edamski
20  g
Rukola
6  łyżeczek
Czosnek niedźwiedzi

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
50.07 g
Węglowodany
0.69 g
Tłuszcze
13.49 g
Wartość energetyczna
335.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka z papirusu, zapiekana z serem i rukolą to danie, które zaskoczy nie tylko sposobem przygotowania, ale też wyjątkowym smakiem. W trakcie przygotowania dodajmy czosnek niedźwiedzi, który dodatkowo wzmocni smak kurczaka. Podajemy na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.
Krok 2
5 min
Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na nim ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi – rukolę. Przykryj serem i ułóż następny plaster piersi i dociśnij.
Krok 3
5 min
Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.
Krok 4
1 min
Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.
Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 1 z 4

Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 2 z 4

Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na nim ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi – rukolę. Przykryj serem i ułóż następny plaster piersi i dociśnij.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 3 z 4

Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.

Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Krok 4 z 4

Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika