Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem
Dodaj do CookBook

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
600  g
Pierś z kurczaka
500  g
Ananas
1 
Chili
1 
Cebula
2  płaskich łyżek
Mięta
1  Płaska łyżka
Sok z limonki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.3 g
Wartość energetyczna
255.6 kcal
Tłuszcze
5 g
Białko
34.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem to doskonały pomysł na obiad dla wszystkich tych, którzy cenią sobie proste i efektowne rozwiązania. Pierś z kurczaka usmażona przy pomocy WINIARY POMYSŁU NA… papirus soczystą pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami z dodatkiem smakowitej salsy z ananasa, papryki chilli, cebuli i świeżej mięty z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom lekkich i oryginalnych potraw. Koniecznie sprawdź nasz przepis!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.
  • Krok 2

    5 min
    Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
  • Krok 3

    10 min
    Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.
  • Krok 4

    10 min
    Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
  • Krok 5

    5 min
    Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!
Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 1 z 5

Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 2 z 5

Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 3 z 5

Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 4 z 5

Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 5 z 5

Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu