Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.24 g
Węglowodany
18.28 g
Tłuszcze
4.99 g
Wartość energetyczna
255.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.
Krok 2
5 min
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
Krok 3
10 min
Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.
Krok 4
10 min
Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Krok 5
5 min
Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!
Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem to doskonały pomysł na obiad dla wszystkich tych, którzy cenią sobie proste i efektowne rozwiązania. Pierś z kurczaka usmażona przy pomocy WINIARY POMYSŁU NA… papirus soczystą pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami z dodatkiem smakowitej salsy z ananasa, papryki chilli, cebuli i świeżej mięty z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom lekkich i oryginalnych potraw. Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0