Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
600 g
Pierś z kurczaka
500 g
Ananas
1 
Chili
1 
Cebula
2 płaskich łyżek
Mięta
1 Płaska łyżka
Sok z limonki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
18.28 g
Tłuszcze
4.99 g
Wartość energetyczna
255.62 kcal
Białko
34.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.
Krok 2
5 min
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
Krok 3
10 min
Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.
Krok 4
10 min
Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Krok 5
5 min
Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!
Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 1 z 5

Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 2 z 5

Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 3 z 5

Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 4 z 5

Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Krok 5 z 5

Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem to doskonały pomysł na obiad dla wszystkich tych, którzy cenią sobie proste i efektowne rozwiązania. Pierś z kurczaka usmażona przy pomocy WINIARY POMYSŁU NA… papirus soczystą pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami z dodatkiem smakowitej salsy z ananasa, papryki chilli, cebuli i świeżej mięty z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom lekkich i oryginalnych potraw. Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika