Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.
Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!