Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem to doskonały pomysł na smakowity obiad. Jest niezwykle smaczny, a w dodatku zrobisz go w bardzo prosty sposób. Sprawdzi się szczególnie tym, którzy cenią sobie w kuchni proste i szybkie dania. Sprawdź nasz przepis na pierś z kurczaka z jajkiem i serem!
Przygotowanie
32 min
Krok 1
3 min
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery duże płaty.
Krok 2
3 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego przyprawy i wymieszać.
Krok 3
15 min
Kawałki mięsa maczać w przyprawionym jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4
5 min
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozłożyć na usmażonym mięsie.
Krok 5
6 min
Pod patelnią zmniejszyć płomień. Mięso smażyć jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.
Krok 1
z
5
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery duże płaty.
Krok 2
z
5
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego przyprawy i wymieszać.
Krok 3
z
5
Kawałki mięsa maczać w przyprawionym jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4
z
5
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozłożyć na usmażonym mięsie.
Krok 5
z
5
Pod patelnią zmniejszyć płomień. Mięso smażyć jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0