Pierś z kurczaka z jajkiem i serem
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.33 g
Węglowodany
0.92 g
Tłuszcze
7.25 g
Wartość energetyczna
132.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
3 min
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać cztery duże płaty.
Krok 2
3 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego przyprawy i wymieszać.
Krok 3
15 min
Kawałki mięsa maczać w przyprawionym jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4
5 min
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozłożyć na usmażonym mięsie.
Krok 5
6 min
Pod patelnią zmniejszyć płomień. Mięso smażyć jeszcze chwilę, aż ser się roztopi.
Pierś z kurczaka z jajkiem i serem to doskonały pomysł na smakowity obiad. Jest niezwykle smaczny, a w dodatku zrobisz go w bardzo prosty sposób. Sprawdzi się szczególnie tym, którzy cenią sobie w kuchni proste i szybkie dania. Sprawdź nasz przepis na pierś z kurczaka z jajkiem i serem!
Komentarze 0