Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka z cukinią

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
25 g
Masło
0.5 
Cukinia
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie
2 
Pierś z kurczaka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
21.68 g
Węglowodany
2.75 g
Tłuszcze
8.24 g
Wartość energetyczna
175.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Krok 2
10 min
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, przyprawę do mięs i zioła. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cukinia zacznie robić się szklista.
Krok 3
5 min
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso dodać do podsmażonej cukinii.
Krok 4
15 min
Smażyć dalej razem, cały czas mieszając, aż mięso całkowicie się zetnie.
Pierś z kurczaka z cukinią

Krok 1 z 4

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.

Pierś z kurczaka z cukinią

Krok 2 z 4

Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, przyprawę do mięs i zioła. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cukinia zacznie robić się szklista.

Pierś z kurczaka z cukinią

Krok 3 z 4

Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso dodać do podsmażonej cukinii.

Pierś z kurczaka z cukinią

Krok 4 z 4

Smażyć dalej razem, cały czas mieszając, aż mięso całkowicie się zetnie.

Doskonały pomysł na obiad z kurczakiem w roli głównej. Pierś z kurczaka z cukinią podsmażoną na rumiano w towarzystwie cebulki to połączenie świetnego smaku soczystego kurczaka z aromatami ziół i przypraw, którymi posypujemy cukinię podczas smażenia. Pierś z kurczaka z cukinią podawaj z ziemniakami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika