Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą
Dodaj do CookBook

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

(0)
41 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna 200g
1  filet
Pierś Z Kurczaka
0.5 
Cebula
1.5  pęczków
Bazylia świeża
3  łyżeczek
Musztarda sarepska
2  łyżeczek
Przyprawa do mięs
4  plastrów
Ser edamski
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.8 g
Wartość energetyczna
154.3 kcal
Tłuszcze
6.5 g
Białko
20.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą to propozycja na sycący i smakowity obiad! Pierś z kurczaka będzie bardzo soczysta dzięki gotowaniu jej w garnku parowym. Mięso dodatkowo uzyska wyborny aromat po dodaniu cebuli i Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Delikatnie stopiony żółty ser nada wyrazu każdej porcji tego dania. Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą można podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówka.

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    5 min
    Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę pokroić w drobną kostkę. Bazylię opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do cebuli. Dodać też musztardę, przyprawę do mięs i trochę Ziarenek Smaku.
  • Krok 3

    2 min
    Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    25 min
    Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Na mięsie rozłożyć przygotowaną mieszankę. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
  • Krok 5

    3 min
    Po tym czasie na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera.
  • Krok 6

    1 min
    Garnek ponownie przykryć. Gotować jeszcze ok. 1 minutę, aż ser się rozpuści.
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Krok 1 z 6

Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Krok 2 z 6

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Bazylię opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do cebuli. Dodać też musztardę, przyprawę do mięs i trochę Ziarenek Smaku.

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Krok 3 z 6

Wszystko dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Krok 4 z 6

Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Na mięsie rozłożyć przygotowaną mieszankę. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Krok 5 z 6

Po tym czasie na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera.

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Krok 6 z 6

Garnek ponownie przykryć. Gotować jeszcze ok. 1 minutę, aż ser się rozpuści.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

    Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

    15 min Łatwy
  • Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami

    Piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami

    1 godz Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu