Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Bazylię opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do cebuli. Dodać też musztardę, przyprawę do mięs i trochę Ziarenek Smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Na mięsie rozłożyć przygotowaną mieszankę. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Po tym czasie na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera.
Garnek ponownie przykryć. Gotować jeszcze ok. 1 minutę, aż ser się rozpuści.