Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów
Dodaj do CookBook

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
4  łyżek
Otręby pszenne
1  łyżeczka
Przyprawa do mięs
0.5  łyżeczka
Zioła prowansalskie
trochę
Sól ziołowa
0.5  łyżeczka
Oregano
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1 
Jajko
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6 g
Wartość energetyczna
107.1 kcal
Tłuszcze
4.1 g
Białko
13.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów to chrupiące danie, które pięknie będzie się prezentować na talerzach. Sekret tego prostego dania tkwi w odpowiednio dobranej kompozycji ziół i przypraw. Pierś z kurczaka możesz podawać z frytkami i równie chrupką surówką.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso podzielić na cztery porcje.
  • Krok 2

    5 min
    Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać.
  • Krok 4

    5 min
    Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów.
  • Krok 5

    15 min
    Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 1 z 5

Mięso podzielić na cztery porcje.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 2 z 5

Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 3 z 5

Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 4 z 5

Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 5 z 5

Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu