Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
4 łyżek
Otręby pszenne
0.5 łyżeczka
Zioła prowansalskie
1 trochę
Sól ziołowa
0.5 łyżeczka
Oregano
1 łyżeczka
Czosnek granulowany
1 
Jajko
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
107.13 kcal
Węglowodany
5.98 g
Białko
13.46 g
Tłuszcze
4.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Mięso podzielić na cztery porcje.
Krok 2
5 min
Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać.
Krok 4
5 min
Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów.
Krok 5
15 min
Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 1 z 5

Mięso podzielić na cztery porcje.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 2 z 5

Otręby przesypać do miseczki. Dodać do nich wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 3 z 5

Jajko wbić do drugiej miseczki, rozbełtać.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 4 z 5

Kawałki mięsa zamaczać w rozbełtanym jajku,a następnie obtaczać w panierce z otrębów.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów

Krok 5 z 5

Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Pierś z kurczaka w panierce z otrębów to chrupiące danie, które pięknie będzie się prezentować na talerzach. Sekret tego prostego dania tkwi w odpowiednio dobranej kompozycji ziół i przypraw. Pierś z kurczaka możesz podawać z frytkami i równie chrupką surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika