MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Pierś z kurczaka moczona w mleku
53 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
28 12.6g / 28%
32 31.4g / 32%
40 38.7g / 40%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pierś z kurczaka moczona w mleku

(0)
53 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Pierś z kurczaka
300  ml
Mleko
1 
Jajko
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.44 g
Wartość energetyczna
405.85 kcal
Tłuszcze
12.69 g
Białko
38.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nowy sposób na przyrządzenie piersi z kurczaka, czyli oprószoną solą ziołową pierś z kurczaka moczymy w mleku, jajku i bulionie WINIARY, odstawiamy, a następnie smażymy w bułce tartej na złoty kolor. Pierś z kurczaka moczona w mleku jest idealnie miękka, a smakuje – doskonale! Niektórzy przed obtoczeniem mięsa w bułce tartej smarują kotlety majonezem – możesz użyć do tego kremowego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    10 min
    Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety i rozklepujemy.
  • Krok 2

    3 min
    Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko, dodajemy bulion WINIARY i roztrzepujemy.
  • Krok 3

    30 min
    Wkładamy filet z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
  • Krok 4

    2 min
    Następnie wyciągamy i doprawiamy solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.
  • Krok 5

    8 min
    Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.
Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 1 z 5

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety i rozklepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 2 z 5

Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko, dodajemy bulion WINIARY i roztrzepujemy.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 3 z 5

Wkładamy filet z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 4 z 5

Następnie wyciągamy i doprawiamy solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.

Pierś z kurczaka moczona w mleku

Krok 5 z 5

Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco.

Przepis w formacie PDF

lite