Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo
Dodaj do CookBook

Pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo

(0)
51 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka po hiszpańsku
500  g
Ziemniaki
150  g
Chorizo
2 
Marchewka
2 
Korzeń pietruszki
1  kawałek
Seler
1 
Mały batat
2 
Cebula
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Natka pietruszki
trochę
Kwaśna śmietana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42 g
Wartość energetyczna
427.5 kcal
Tłuszcze
23.1 g
Białko
14.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz proste, mięsna dania oraz jesteś fanką/fanem kuchni świata? Mamy coś, co może Ci się spodobać i na stałe zagościć w Twoim menu. Czas na przepis na pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo. To proste, jednogarnkowe danie świetnie sprawdzi się jako pożywny obiad nawet w najbardziej zabiegany dzień.


Obiad w hiszpańskim stylu

Kiełbasa chorizo to jeden z najbardziej popularnych składników wykorzystywanych w daniach kuchni hiszpańskiej. Coraz częściej pojawia się też w daniach kuchni polskiej, wzbogacając i urozmaicając ich smak. Dziś połączymy ją w warzywami korzeniowymi – ziemniakami, marchewką, pietruszką, selerem i batatem. Masz ochotę przygotować taki posiłek dla siebie i bliskich? Wybierz przepis na pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo. Jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Wystarczy pokroić warzywa i chorizo, połączyć je z przyprawą Pomysł na… kurczaka po hiszpańsku WINIARY, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 40 minut. Gotowe danie możesz udekorować kwaśną śmietaną i posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    10 min
    Ziemniaki umyj i w razie potrzeby pokrój na mniejsze części. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w talarki. Seler i batat obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, a kiełbasę chorizo - w plasterki.
  • Krok 2

    40 min
    Do worka z górnej części opakowania Pomysłu na... WINIARY wsyp warzywa, kiełbasę chorizo i wlej oliwę z oliwek. Dodaj przyprawę z dolnej części opakowania, a następnie szczelnie zamknij worek. Potrząsając workiem, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 40 min.
  • Krok 3

    1 min
    Gotowe danie podawaj ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.
Pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo

Krok 1 z 3

Ziemniaki umyj i w razie potrzeby pokrój na mniejsze części. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w talarki. Seler i batat obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka, a kiełbasę chorizo - w plasterki.

Pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo

Krok 2 z 3

Do worka z górnej części opakowania Pomysłu na... WINIARY wsyp warzywa, kiełbasę chorizo i wlej oliwę z oliwek. Dodaj przyprawę z dolnej części opakowania, a następnie szczelnie zamknij worek. Potrząsając workiem, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z przyprawą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 40 min.

Pieczone warzywa z ziemniakami i chorizo

Krok 3 z 3

Gotowe danie podawaj ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Z piekarnika
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni
  • Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    1 godz 36 min Średni
  • Zupa z pieczonej cebuli

    Zupa z pieczonej cebuli

    2 godz 11 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu