Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczone udka z pieczarkami

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami
1 kg
Udo kurczaka
200 g
Pieczarki
1 
Por (biała część)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
43.61 g
Węglowodany
5.32 g
Tłuszcze
40.59 g
Wartość energetyczna
567.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
5 min
Oczyść warzywa. Por pokrój w ukośne, grube plastry.
Krok 2
5 min
Umyj mięso. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA … wyjmij woreczek. Do woreczka włóż mięso, całe pieczarki oraz plastry pora. Wsyp zawartość dolnej części opakowania i potrząsaj delikatnie woreczkiem, aby rozprowadzić przyprawy. Woreczek zaciśnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 3
0 min
Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Krok 4
1 min
Danie podawaj z ryżem lub makaronem i sałatką z pomidorów.
Pieczone udka z pieczarkami

Krok 1 z 4

Oczyść warzywa. Por pokrój w ukośne, grube plastry.

Pieczone udka z pieczarkami

Krok 2 z 4

Umyj mięso. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA … wyjmij woreczek. Do woreczka włóż mięso, całe pieczarki oraz plastry pora. Wsyp zawartość dolnej części opakowania i potrząsaj delikatnie woreczkiem, aby rozprowadzić przyprawy. Woreczek zaciśnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.

Pieczone udka z pieczarkami

Krok 3 z 4

Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Pieczone udka z pieczarkami

Krok 4 z 4

Danie podawaj z ryżem lub makaronem i sałatką z pomidorów.

Pałki z kurczaka, zapiekane z porem i pieczarkami. Do przyprawiania i pieczenia - praktyczny WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Pieczone udka z pieczarkami z dodatkiem ziemniaczków z wody posypane koperkiem to idealny obiad dla całej rodziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika