Pieczone udka z pieczarkami
71min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
47.42 g
Węglowodany
4.68 g
Tłuszcze
23.67 g
Wartość energetyczna
431.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
71 min
Krok 1
5 min
Oczyść warzywa. Por pokrój w ukośne, grube plastry.
Krok 2
5 min
Umyj mięso. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA … wyjmij woreczek. Do woreczka włóż mięso, całe pieczarki oraz plastry pora. Wsyp zawartość dolnej części opakowania i potrząsaj delikatnie woreczkiem, aby rozprowadzić przyprawy. Woreczek zaciśnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 3
60 min
Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Krok 4
1 min
Danie podawaj z ryżem lub makaronem i sałatką z pomidorów.
Pałki z kurczaka, zapiekane z porem i pieczarkami. Do przyprawiania i pieczenia - praktyczny WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Pieczone udka z pieczarkami z dodatkiem ziemniaczków z wody posypane koperkiem to idealny obiad dla całej rodziny.
Komentarze 0