Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone roladki z morszczuka
Dodaj do CookBook

Pieczone roladki z morszczuka

(0)
40 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest anya-ka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Filet z morszczuka
40  g
Ogórki marynowane
60  g
Pieczarki
60  g
Marchewka z bulionu
1 
Jajko ugotowane na twardo
30  g
Ser parmezan
10  g
Czosnek
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7 g
Wartość energetyczna
266.9 kcal
Tłuszcze
10.5 g
Białko
36.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Morszczuk to zdecydowanie jedna ze smaczniejszych ryb, jaka może zagościć na naszym stole. Zazwyczaj przygotowujemy ją w formie smażonej z dodatkiem chrupiącej panierki. Jednak każda, nawet tak wybitna ryba, która serwowana jest stale w ten sam sposób może się znudzić. Dzieci z pewnością nie będą zachwycone ideą posiłku, który każdego dnia wygląda tak, jak poprzedniego. Właśnie dlatego jednym z lepszych rozwiązań może okazać się morszczuk z piekarnika w formie aromatycznych roladek z dodatkami. Taki przepis zadowoli każdego miłośnika ryb, a także miłośnika eksperymentowania w kuchni. Wyjątkowe połączenie smaków, faktur oraz aromatów to sposób na to, by każdy, nawet największy niejadek, rozbudził w sobie wilczy apetyt.

Przepis na morszczuka z piekarnika - przygotowanie nie sprawi Ci problemu


Przepis na morszczuka z piekarnika może wzbudzić wiele dylematów. Z pewnością zdajemy sobie sprawę z tego, że pieczenie ryby jest dość trudnym zadaniem. Tylko kilka minut dłużej w piekarniku, a filety staną się suche i pozbawione większego smaku. Jednak roladki z morszczuka z piekarnika są łatwiejsze, niż może się nam to wydawać. Przepis na morszczuka z piekarnika zakłada wykorzystanie dodatków, które sprawią, że danie będzie wyjątkowo smaczne i soczyste! Wystarczy kilka marynowanych ogórków, marchewka gotowana - może być z bulionu, pieczarki, pamezan oraz jajko ugotowane na twardo. Wszystkie składniki wystarczy pokroić w kostkę, a następnie zawinąć w filet z morszczuka. Pamiętajmy, by delikatnie spiąć brzegi ryby wykałaczkami, by roladki zachowały swój estetyczny kształt. Następnie całość można zapiec w piekarniku - około 20-30 minut. Po tym czasie smakowity morszczuk z piekarnika z dodatkami będzie gotowy.

Z czym serwować roladki z morszczuka z piekarnika?


Roladki z morszczuka z piekarnika można serwować na wiele, różnych sposobów. Wszystko zależy od tego, na jakie dodatki mamy aktualnie ochotę. Będą się one z pewnością dobrze komponować z młodymi ziemniaczkami z wody, które sprawią, że danie będzie jeszcze bardziej sycące. Jednocześnie, możemy także zdecydować się na przygotowanie sałatki ze świeżych warzyw. Warto skropić ją dodatkowo oliwą z oliwek i sokiem z cytryny i ułożyć na niej roladkę z morszczuka z piekarnika. W ten sposób wzbogacimy także walory wizualne serwowanej potrawy i nadamy jej wielobarwności. Pamiętajmy, że wierzch roladek możemy do dekoracji posypać natką posiekanej pietruszki lub samym szczypiorkiem.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    10 min
    Ugotowane jajko, marchewkę, blanszowane pieczarki i ogórki pokrój na małe kawałki. Dopraw solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
  • Krok 2

    5 min
    Mieszankę nałóż na filety, a następnie zwiń je na kształt roladek i mocno zepnij wykałaczkami.
  • Krok 3

    25 min
    Tak przygotowane roladki z morszczuka połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu do zapiekania (posmarowanym tłuszczem) i wstaw do piekarnika rozgrzanego na ok. 180 stopni. Piecz przez ok. 20-30 minut. Tuż przed końcem pieczenia - posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika, aby ser się rozpuścił.
  • Krok 4

    1 min
    Tak przygotowane filety z morszczuka z piekarnika najlepiej smakują z sałatką ze świeżych warzyw.
Pieczone roladki z morszczuka

Krok 1 z 4

Ugotowane jajko, marchewkę, blanszowane pieczarki i ogórki pokrój na małe kawałki. Dopraw solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.

Pieczone roladki z morszczuka

Krok 2 z 4

Mieszankę nałóż na filety, a następnie zwiń je na kształt roladek i mocno zepnij wykałaczkami.

Pieczone roladki z morszczuka

Krok 3 z 4

Tak przygotowane roladki z morszczuka połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu do zapiekania (posmarowanym tłuszczem) i wstaw do piekarnika rozgrzanego na ok. 180 stopni. Piecz przez ok. 20-30 minut. Tuż przed końcem pieczenia - posyp tartym parmezanem i wstaw do piekarnika, aby ser się rozpuścił.

Pieczone roladki z morszczuka

Krok 4 z 4

Tak przygotowane filety z morszczuka z piekarnika najlepiej smakują z sałatką ze świeżych warzyw.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni
  • Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    1 godz 36 min Średni
  • Zupa z pieczonej cebuli

    Zupa z pieczonej cebuli

    2 godz 11 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu