Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków
Dodaj do CookBook

Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

(2)
1 godz 50 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  kostka
Bulion warzywny WINIARY
0.5  kg
Średnie buraki
1 
Mała Cebula
2  ząbków
Czosnek
0.5  kubek
Kasza jaglana
1 
Jajko
0.5  pęczek
Pietruszka
1  łyżka
Olej rzepakowy
1  Płaska łyżka
Sok z cytryny
30  g
Nasiona słonecznika
120  g
bułki np. pełnoziarniste
1 
Pomidor
1 
Papryka czerwona
1 
Kiszone ogórki
trochę
Kiełki lucerny lub rzodkiewki
trochę
Sałata masłowa
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.3 g
Wartość energetyczna
397.8 kcal
Tłuszcze
19.1 g
Białko
11.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków to nasza propozycja na przepyszne danie bezmięsne! Burgery uformuj ze startych na tarce buraków, kaszy jaglanej, jajka i smacznych dodatków: ostrego czosnku, pachnącej natki pietruszki, podprażonych ziaren słonecznika.

Kotlety z kaszy i buraków skrop również Przyprawą w płynie MAGGI. Podawaj bułce pełnoziarnistej z warzywami, a całość polej Ketchupem Łagodnym WINIARY. Zobacz też przepis na burgery drobiowe z MAGGI.

Przygotowanie

110 min
  • Krok 1

    10 min
    Piekarnik rozgrzej do 200°C.
  • Krok 2

    15 min
    Buraki umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekaj drobno razem z czosnkiem (ten ostatni możesz przecisnąć przez praskę).
  • Krok 3

    25 min
    Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem na sitku, żeby pozbyć się nadmiaru goryczki i ugotuj w szklance wody na małym ogniu przez ok. 20 minut, dodaj pół kostki bulionu warzywnego WINIARY.
  • Krok 4

    10 min
    Buraki, cebulę, czosnek i kaszę wymieszaj w misce. Dodaj jajko, łyżkę oleju, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i podprażone wcześniej nasiona słonecznika. Wymieszaj.
  • Krok 5

    30 min
    Z gotowej masy formuj burgery średnicy bułki, o grubości kciuka. Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 15-20 minut z każdej strony.
  • Krok 6

    20 min
    Z gotowych kotletów skomponuj burgera – lekko podpiecz bułkę, dół posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, na nim połóż kotleta buraczano-jaglanego, następnie Twoje ulubione dodatki – na przykład pomidora, paprykę, sałatę, kiszone ogórki i kiełki. Wykończ Ketchupem łagodnym WINIARY.
Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do 200°C.

Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

Krok 2 z 6

Buraki umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekaj drobno razem z czosnkiem (ten ostatni możesz przecisnąć przez praskę).

Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

Krok 3 z 6

Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem na sitku, żeby pozbyć się nadmiaru goryczki i ugotuj w szklance wody na małym ogniu przez ok. 20 minut, dodaj pół kostki bulionu warzywnego WINIARY.

Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

Krok 4 z 6

Buraki, cebulę, czosnek i kaszę wymieszaj w misce. Dodaj jajko, łyżkę oleju, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i podprażone wcześniej nasiona słonecznika. Wymieszaj.

Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

Krok 5 z 6

Z gotowej masy formuj burgery średnicy bułki, o grubości kciuka. Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 15-20 minut z każdej strony.

Pieczone burgery z kaszy jaglanej i buraków

Krok 6 z 6

Z gotowych kotletów skomponuj burgera – lekko podpiecz bułkę, dół posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, na nim połóż kotleta buraczano-jaglanego, następnie Twoje ulubione dodatki – na przykład pomidora, paprykę, sałatę, kiszone ogórki i kiełki. Wykończ Ketchupem łagodnym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
00
33
00
00
00

Opinie

4

Maria

Przepyszne danie. Wybornie smakuje👍
Anonim (niezweryfikowany) 03/20/2023-02:05 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/09/2023-05:02 CEST
Dziękujemy miły komentarz . Pozdrawiamy! 😊
4

Marcelina

Przepyszne burgery! Nawet miłośnikom mięsa smakowały! :)
Anonim (niezweryfikowany) 04/17/2021-09:57 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/12/2022-05:29 CET
Bardzo się cieszymy i potwierdzamy, są świetne też dla fanów mięsa!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Dodatek
  • Grill
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia fusion
  • Kuchnie świata
  • Mecz piłki nożnej
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Zima
  • Z jajkami
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni
  • Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    Zupa z pieczonej papryki z chipsami z salami

    1 godz 36 min Średni
  • Zupa z pieczonej cebuli

    Zupa z pieczonej cebuli

    2 godz 11 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu