Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem, tymiankiem i szałwią.
Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.
Morele namocz w letniej wodzie na 15 minut, odsącz.
Pomarańczę obierz i pokrój w plastry.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz pod przykryciem 20 minut. Zmniejsz temp do 170°C i piecz jeszcze przez 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć morele i plastry pomarańczy.
Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Mięso pokrój w plastry, polej sosem, obłóż morelami i pomarańczami.
Podaj z ryżem ugotowanym na sypko i surówką z marchewki z jabłkiem.