Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczarki w cieście naleśnikowym
Dodaj do CookBook

Pieczarki w cieście naleśnikowym

(2)
35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Mąka pszenna
1.5  szklanek
Mleko
1 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Oliwa z oliwek
30 
Pieczarki
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
69.4 g
Wartość energetyczna
401.9 kcal
Tłuszcze
7.6 g
Białko
20.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Co powiesz na pyszną grzybową przekąskę - pieczarki w cieście naleśnikowym?

Wybierając do niej grzyby, zwróć uwagę na to, by miały one duże kapelusze. Zwykłe pieczarki możesz też zastąpić odmianą portobello lub brązowymi. Pieczarki w cieście naleśnikowym najlepiej smakują na gorąco, posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Grzyby umyć i osuszyć.
  • Krok 2

    5 min
    Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.
  • Krok 3

    10 min
    Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
  • Krok 4

    5 min
    Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
  • Krok 5

    10 min
    Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 5

Grzyby umyć i osuszyć.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 5

Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 5

Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 5

Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 5 z 5

Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

1.0 z 5
1
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
00
00
11

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem

    1 godz 40 min Łatwy
  • Pieczarki z piekarnika

    Pieczarki z piekarnika

    50 min Średni
  • Pieczarki nadziewane

    Pieczarki nadziewane

    35 min Łatwy
  • Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    Pieczarki zapiekane z warzywnym farszem

    59 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu