Pieczarki w cieście naleśnikowym
35min
Łatwy
400
g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5
szklanek
Mleko
1
Jajko
trochę
Sól
trochę
Oliwa z oliwek
30
Pieczarki
0.5
łyżeczka
.
Wartości odżywcze
Białko
20.34 g
Węglowodany
69.36 g
Tłuszcze
7.57 g
Wartość energetyczna
402.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Grzyby umyć i osuszyć.
Krok 2
5 min
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.
Krok 3
10 min
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
Krok 4
5 min
Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Co powiesz na pyszną grzybową przekąskę - pieczarki w cieście naleśnikowym?
Wybierając do niej grzyby, zwróć uwagę na to, by miały one duże kapelusze. Zwykłe pieczarki możesz też zastąpić odmianą portobello lub brązowymi. Pieczarki w cieście naleśnikowym najlepiej smakują na gorąco, posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Wybierając do niej grzyby, zwróć uwagę na to, by miały one duże kapelusze. Zwykłe pieczarki możesz też zastąpić odmianą portobello lub brązowymi. Pieczarki w cieście naleśnikowym najlepiej smakują na gorąco, posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Komentarze 0