Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

1
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5  szklanek
Mleko
1 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Oliwa z oliwek
30 
Pieczarki
0.5  łyżeczka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.34 g
Węglowodany
69.36 g
Tłuszcze
7.57 g
Wartość energetyczna
402.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Grzyby umyć i osuszyć.
Krok 2
5 min
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.
Krok 3
10 min
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
Krok 4
5 min
Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 1 z 5

Grzyby umyć i osuszyć.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 2 z 5

Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 3 z 5

Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 4 z 5

Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Krok 5 z 5

Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Co powiesz na pyszną grzybową przekąskę - pieczarki w cieście naleśnikowym?

Wybierając do niej grzyby, zwróć uwagę na to, by miały one duże kapelusze. Zwykłe pieczarki możesz też zastąpić odmianą portobello lub brązowymi. Pieczarki w cieście naleśnikowym najlepiej smakują na gorąco, posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika