Pieczarki w cieście naleśnikowym
35min
Łatwy
0.5 łyżeczka
400 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1.5 szklanek
Mleko
1
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
30
Pieczarki
.
Wartości odżywcze
Białko
17.42 g
Węglowodany
64.46 g
Tłuszcze
6.64 g
Wartość energetyczna
361.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Grzyby umyć i osuszyć.
Krok 2
5 min
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.
Krok 3
10 min
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
Krok 4
5 min
Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Pyszna grzybowa przekąska.
Komentarze 0