
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pieczarki nadziewane
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Ten przepis na pieczarki faszerowane nie zajmie wiele czasu i opiera się na prostych, ogólnodostępnych składnikach. Wybierz duże pieczarki. Umyj je, odetnij od nich trzonki, a następnie drobno je posiekaj. Z plasterków żółtego sera wytnij krążki, a resztę drobno pokrój.
Farsz do pieczarek stworzysz z posiekanych trzonków oraz podsmażonej siekanej cebulki. Dodaj do niego także ser, jajko i natkę pietruszki, a na koniec dopraw Ziarenkami Smaku. Wymieszaj całość dokładnie.
Następnie wypełnij kapelusze pieczarek farszem i przykryj każdy z nich krążkiem sera. Wstaw pieczarki do piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. Stworzą zgrany duet z chlebem lub chrupiącą bagietką. Udekoruj pieczarki listkiem pietruszki i ułóż na liściach sałaty. To doskonały pomysł na przekąskę, gdy wpadają niezapowiedziani goście.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
20 minKrok 6
2 minKrok 1 z 6
Duże pieczarki umyj, trzonki odetnij i drobno posiekaj.
Krok 2 z 6
Z plasterków sera wytnij krążki, pozostały drobno pokrój
Krok 3 z 6
Cebulę i ogórka drobno posiekaj. Cebulę podsmaż z pieczarkami.
Krok 4 z 6
Dodaj ser, jajko, ogórek i natkę pietruszki, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Wymieszaj.
Krok 5 z 6
Kapelusze pieczarek wypełnij farszem, przykryj krążkami sera. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut.
Krok 6 z 6
Podawaj z chlebem udekorowane listkiem natki pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0