Pieczarki nadziewane
42min
Łatwy
8
Pieczarki Duże
1
Ogórek kiszony
1
Cebula
2 łyżek
Natka pietruszki
1
Jajko
8 plastrów
Ser żółty
.
Wartości odżywcze
Białko
9.53 g
Węglowodany
3.8 g
Tłuszcze
8.61 g
Wartość energetyczna
128.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
42 min
Krok 1
5 min
Duże pieczarki umyj, trzonki odetnij i drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Z plasterków sera wytnij krążki, pozostały drobno pokrój
Krok 3
5 min
Cebulę i ogórka drobno posiekaj. Cebulę podsmaż z pieczarkami.
Krok 4
5 min
Dodaj ser, jajko, ogórek i natkę pietruszki, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU. Wymieszaj.
Krok 5
20 min
Kapelusze pieczarek wypełnij farszem, przykryj krążkami sera. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut.
Krok 6
2 min
Podawaj z chlebem udekorowane listkiem natki pietruszki.
Często niedoceniane pieczarki stanowią źródło wielu cennych składników odżywczych, a jednocześnie są przepyszne, gdy się je odpowiednio poda. Naszym zdaniem pieczarki faszerowane powinny zająć specjalne miejsce w każdym domowym jadłospisie. Farsz z podsmażonej cebulki i pieczarkowych trzonków z kiszonym ogórkiem, przykryty zapieczonym żółtym serem, sprawi że pieczarki nadziewane staną się hitem jako przystawki i przekąski. Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY podkręcą smak farszu i sprawią, że nikt nie poprzestanie na jednej pieczarce.
Ten przepis na pieczarki faszerowane nie zajmie wiele czasu i opiera się na prostych, ogólnodostępnych składnikach. Wybierz duże pieczarki. Umyj je, odetnij od nich trzonki, a następnie drobno je posiekaj. Z plasterków żółtego sera wytnij krążki, a resztę drobno pokrój.
Farsz do pieczarek stworzysz z posiekanych trzonków oraz podsmażonej siekanej cebulki. Dodaj do niego także ser, jajko i natkę pietruszki, a na koniec dopraw Ziarenkami Smaku. Wymieszaj całość dokładnie.
Następnie wypełnij kapelusze pieczarek farszem i przykryj każdy z nich krążkiem sera. Wstaw pieczarki do piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. Stworzą zgrany duet z chlebem lub chrupiącą bagietką. Udekoruj pieczarki listkiem pietruszki i ułóż na liściach sałaty. To doskonały pomysł na przekąskę, gdy wpadają niezapowiedziani goście.
Ten przepis na pieczarki faszerowane nie zajmie wiele czasu i opiera się na prostych, ogólnodostępnych składnikach. Wybierz duże pieczarki. Umyj je, odetnij od nich trzonki, a następnie drobno je posiekaj. Z plasterków żółtego sera wytnij krążki, a resztę drobno pokrój.
Farsz do pieczarek stworzysz z posiekanych trzonków oraz podsmażonej siekanej cebulki. Dodaj do niego także ser, jajko i natkę pietruszki, a na koniec dopraw Ziarenkami Smaku. Wymieszaj całość dokładnie.
Następnie wypełnij kapelusze pieczarek farszem i przykryj każdy z nich krążkiem sera. Wstaw pieczarki do piekarnika na 15 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno. Stworzą zgrany duet z chlebem lub chrupiącą bagietką. Udekoruj pieczarki listkiem pietruszki i ułóż na liściach sałaty. To doskonały pomysł na przekąskę, gdy wpadają niezapowiedziani goście.
Komentarze 0