Pasta z szynki
20min
Łatwy
2 płaskich łyżek
250 g
Szynka Konserwowa
1 Płaska łyżka
Musztarda
1 Płaska łyżka
Masło
1 pęczek
Szczypiorek
1
Bułeczki francuskie
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Szynkę pokrój i zmiel w maszynce do mięsa (lub zmiskuj)
Krok 2
5 min
Do szynki dodaj masło, szczypiorek, Majonez i musztardę. Dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem.
Krok 3
5 min
Kromki bagietki delikatnie smaruj przygotowaną pastą. Możesz udekorować pomidorem i natką pietruszki.
Szynka pojawia się zwykle na naszych kanapkach w dość tradycyjnej formie – plastrach. Tymczasem można z niej wyczarować coś zupełnie niestandardowego – pastę do chleba. Potrzebujemy tylko szyki konserwowej lub tyrolskiej i wyrazistego w smaku szczypiorku. Naszą pastę z szynki najlepiej scali sos z musztardy i Majonezu Sałatkowego WINIARY. Pasta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie w akompaniamencie pomidorów.
Komentarze 0