Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem
Dodaj do CookBook

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bakłażan
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  łyżka
Pasta Tahini
1  pęczek
Kolendra
1  pęczek
Natka pietruszki
0.5  szklanka
Ciecierzyca (z puszki lub namoczona przez noc i ugotowana)
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
3  ząbków
Czosnek
trochę
Oliwa z oliwek
1 
Granat
100  g
Kozi twarożek
1  kawałek
Chleb
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.7 g
Wartość energetyczna
259.5 kcal
Tłuszcze
9.6 g
Białko
11.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz bliskowschodnie smaki, ten przepis zdecydowanie jest dla Ciebie! Pasta z bakłażana świetnie nadaje się do kanapek i przekąsek oraz jako dodatek do mięs i dań głównych.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    1 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
  • Krok 2

    45 min
    Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
  • Krok 3

    1 min
    Po upieczeniu przekrój je na pół.
  • Krok 4

    5 min
    Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.
  • Krok 5

    3 min
    Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.
  • Krok 6

    3 min
    Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.
  • Krok 7

    2 min
    Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.
Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 1 z 7

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 2 z 7

Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 3 z 7

Po upieczeniu przekrój je na pół.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 4 z 7

Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 5 z 7

Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 6 z 7

Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 7 z 7

Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w błonnik
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z jajek z serem

    Pasta z jajek z serem

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

    45 min Łatwy
  • Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu