Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli lubisz bliskowschodnie smaki, ten przepis zdecydowanie jest dla Ciebie! Pasta z bakłażana świetnie nadaje się do kanapek i przekąsek oraz jako dodatek do mięs i dań głównych.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
Krok 2
45 min
Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
Krok 3
1 min
Po upieczeniu przekrój je na pół.
Krok 4
5 min
Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.
Krok 5
3 min
Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.
Krok 6
3 min
Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.
Krok 7
2 min
Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.
Krok 1
z
7
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
Krok 2
z
7
Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
Krok 3
z
7
Po upieczeniu przekrój je na pół.
Krok 4
z
7
Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.
Krok 5
z
7
Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.
Krok 6
z
7
Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.
Krok 7
z
7
Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0