
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
45 minKrok 3
1 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
3 minKrok 7
2 min
Krok 1 z 7
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.

Krok 2 z 7
Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.

Krok 3 z 7
Po upieczeniu przekrój je na pół.

Krok 4 z 7
Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.

Krok 5 z 7
Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.

Krok 6 z 7
Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.

Krok 7 z 7
Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0