Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bakłażan
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1  łyżka
Pasta Tahini
1  pęczek
Kolendra
1  pęczek
Natka pietruszki
0.5  szklanka
Ciecierzyca (z puszki lub namoczona przez noc i ugotowana)
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
3  ząbków
Czosnek
trochę
Oliwa z oliwek
1 
Granat
100  g
Kozi twarożek
1  kawałek
Chleb
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.62 g
Węglowodany
37.66 g
Tłuszcze
9.64 g
Wartość energetyczna
259.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz bliskowschodnie smaki, ten przepis zdecydowanie jest dla Ciebie! Pasta z bakłażana świetnie nadaje się do kanapek i przekąsek oraz jako dodatek do mięs i dań głównych.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    1 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.
  • Krok 2

    45 min
    Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.
  • Krok 3

    1 min
    Po upieczeniu przekrój je na pół.
  • Krok 4

    5 min
    Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.
  • Krok 5

    3 min
    Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.
  • Krok 6

    3 min
    Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.
  • Krok 7

    2 min
    Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.
Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 1 z 7

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 2 z 7

Wstaw bakłażany na ok. 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 3 z 7

Po upieczeniu przekrój je na pół.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 4 z 7

Połowę bakłażanów obierz i wrzuć do malaksera.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 5 z 7

Dodaj Maggi, pastę tahini, czosnek, kolendrę, natkę pietruszki, ciecierzycę i sok z ½ cytryny, a następnie dokładnie zmiksuj.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 6 z 7

Pozostałe bakłażany obierz ze skórki i dokładnie posiekaj. Następnie dodaj je do wcześniej zmiksowanej masy.

Pasta z pieczonego bakłażana z kozim serem

Krok 7 z 7

Pastę skrop oliwą z oliwek, posyp ziołami, kozim serem i granatem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowany bakłażan z chrupiącą posypką

    Grillowany bakłażan z chrupiącą posypką

    1 godz 31 min Łatwy
  • Pasta z dyni do chleba

    Pasta z dyni do chleba

    1 godz 20 min Łatwy
  • Bakłażan pieczony z serem

    Bakłażan pieczony z serem

    57 min Łatwy
  • Kawior z bakłażana

    Kawior z bakłażana

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu