Pasta jajeczna z awokado i twarożkiem
17min
Łatwy
2 łyżek
1
Awokado
3
Jajko
3 łyżek
Twaróg
1 szczypta
Pieprz czosnkowy
1 szczypta
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
4.14 g
Węglowodany
3.13 g
Tłuszcze
10.75 g
Wartość energetyczna
123.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
Krok 2
7 min
Jajka, awokado i twarożek ugnieść na jednolitą pastę. Dodać majonez i doprawić solą oraz pieprzem czosnkowym.
Pasta jajeczna z awokado to wspaniały dodatek zarówno do pieczywa i krakersów, jak i farsz do jajek oraz naleśników.
Komentarze 0