Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Papryka faszerowana mac and cheese
Dodaj do CookBook

Papryka faszerowana mac and cheese

(1)
58 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na… Mac&Cheese
200  g
Makaron kolanka
250  g
Ser żółty tarty
0.5  pęczek
Szczypiorek
100  ml
Śmietanka 12% lub 30%
2  łyżek
Oliwa z oliwek
4 
Kolorowa papryka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
45.2 g
Wartość energetyczna
534.9 kcal
Tłuszcze
28.3 g
Białko
24.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Papryka faszerowana mac and cheese to prawdziwy rarytas, który poprawi Ci nastrój nawet w pochmurny, deszczowy dzień. Takie aromatyczne, rozgrzewające danie świetnie pasuje do zimowego lub jesiennego menu. Chcesz przekonać się, jak ono smakuje? Zobacz przepis, którzy przygotowaliśmy właśnie dla Ciebie!


Papryka faszerowana mac and cheese – comfort food na poprawę humoru

Lubisz proste posiłki, które niemal same się robią? Jeśli tak, to te papryki są w sam raz dla Ciebie. To tylko kilka składników, ale smak, jaki razem tworzą jest wart czasu spędzonego w kuchni. Na początek wystarczy ugotować makaron i wymieszać go z przygotowanym Pomysłem na… Mac and cheese. Takim nadzieniem faszeruj papryki i piecz je w piekarniku przez ok. 30 minut. Prosto i smacznie – czego chcieć więcej?


Mac and cheese to klasyczne danie kuchni amerykańskiej, które wywoła uśmiech na Twojej twarzy już po pierwszym kęsie. Choć zapewne na tym się nie skończy, bo to posiłek, od którego aż trudno się oderwać. A w połączeniu z soczystą, pieczoną papryką to prawdziwa uczta smaków – w sam raz dla Ciebie i Twoich bliskich. Smacznego!

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    8 min
    Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu al’dente.
  • Krok 2

    10 min
    Do garnka wlej 700 ml wody i dodaj zawartość opakowania WINIARY Pomysł na… oraz śmietankę i dokładnie wymieszaj. Zagotuj, a następnie dodaj 200 g startego sera (odrobinę sera zostaw na później) i wymieszaj. Szczypiorek posiekaj i dodaj do sosu. Możesz również dodać posiekaną paprykę jalapeno, tymianek lub/i tarty dojrzewający ser np. parmezan.
  • Krok 3

    10 min
    Z papryki zetnij górną część (tą z ogonkiem). Delikatnie wyciągnij gniazda nasienne i pozbądź się pestek. Skrop papryki oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    30 min
    Papryki nafaszeruj makaronem z sosem. Posyp pozostałem serem i przykryj czapeczką z papryki. Przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 30 min
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Danie główne
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

    Jarmuż duszony z papryką i pomidorami

    32 min Łatwy
  • Schab w sosie curry z papryką

    Schab w sosie curry z papryką

    45 min Łatwy
  • Letnia sałatka z papryką i kukurydzą

    Letnia sałatka z papryką i kukurydzą

    25 min Łatwy
  • Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

    Placki ziemniaczane z papryką i czosnkiem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu