Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chyba wszyscy lubimy pączki. Zazwyczaj ich środek wypełniony jest dżemem, natomiast dzisiaj mamy dla Ciebie inną, równie smaczną propozycję - pączki twarogowe. Puszysty twaróg z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY jest wspaniałym komponentem dla pączków. Po upieczeniu posyp je po wierzchu cukrem pudrem. Pączki twarogowe będą doskonałym deserem, a ich słodki aromat przyciągnie do kuchni wszystkich domowników.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki, oprócz oleju, dokładnie wymieszaj. Powstanie gęsta masa na pączki.
Krok 2
10 min
Z masy twarogowej uformuj niewielkie pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
Krok 3
10 min
Delikatnie wrzucaj pączki do gotującego się oleju. Uważaj, aby olej nie prysnął na Ciebie. Smaż pączki po kilka minut z każdej strony tak, aby były rumiane.
Krok 4
2 min
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Krok 1
z
4
Wszystkie składniki, oprócz oleju, dokładnie wymieszaj. Powstanie gęsta masa na pączki.
Krok 2
z
4
Z masy twarogowej uformuj niewielkie pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
Krok 3
z
4
Delikatnie wrzucaj pączki do gotującego się oleju. Uważaj, aby olej nie prysnął na Ciebie. Smaż pączki po kilka minut z każdej strony tak, aby były rumiane.
Krok 4
z
4
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0