Pączki twarogowe
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.37 g
Węglowodany
44.31 g
Tłuszcze
148.89 g
Wartość energetyczna
1565.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki, oprócz oleju, dokładnie wymieszaj. Powstanie gęsta masa na pączki.
Krok 2
10 min
Z masy twarogowej uformuj niewielkie pączki (ok. 3,5 - 4 cm średnicy).
Krok 3
10 min
Delikatnie wrzucaj pączki do gotującego się oleju. Uważaj, aby olej nie prysnął na Ciebie. Smaż pączki po kilka minut z każdej strony tak, aby były rumiane.
Krok 4
2 min
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Chyba wszyscy lubimy pączki. Zazwyczaj ich środek wypełniony jest dżemem, natomiast dzisiaj mamy dla Ciebie inną, równie smaczną propozycję - pączki twarogowe. Puszysty twaróg z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY jest wspaniałym komponentem dla pączków. Po upieczeniu posyp je po wierzchu cukrem pudrem. Pączki twarogowe będą doskonałym deserem, a ich słodki aromat przyciągnie do kuchni wszystkich domowników.
Komentarze 0