Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzewająca, pachnąca owsianka z cynamonem to solidna porcja energii na kilka godzin intensywnej, umysłowej lub fizycznej pracy. Warto zjeść ją na rozgrzewające fit śniadanie w chłodny, pochmurny dzień. Swój poranek warto zacząć od odrobiny słodyczy, dlatego w tym prostym przepisie nie mogło zabraknąć miodu.
Przygotowanie
14 min
Krok 1
3 min
Do mleka dodaj płatki i cynamon.
Krok 2
10 min
Gotuj tak, aby płatki nie były zbyt miękkie.
Krok 3
1 min
Owsiankę podawaj od razu po przyrządzeniu, osłodzoną miodem (po przestudzeniu, żeby nie stracić jego wartości).
Krok 1
z
3
Do mleka dodaj płatki i cynamon.
Krok 2
z
3
Gotuj tak, aby płatki nie były zbyt miękkie.
Krok 3
z
3
Owsiankę podawaj od razu po przyrządzeniu, osłodzoną miodem (po przestudzeniu, żeby nie stracić jego wartości).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
X
Xyz
Z jednej strony podajemy od razu po ugotowaniu, a z drugiej mamy zaczekać aż przestygnie, żeby dodać miód. Hmmm ;)
Winiary
Expert
Xyz, chodzi o to, żeby nie dodawać miodu, gdy gotujemy owsiankę. Po przełożeniu na talerz płatki będą miały nieco niższą temperaturę i dopiero wtedy najlepiej jest go dodać.
Komentarze 1