Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Owsianka z cynamonem

(2)
14min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  ml
Mleko
150  g
Płatki owsiane
2  łyżek
Miód
trochę
Cynamon

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.19 g
Węglowodany
47.59 g
Tłuszcze
9.92 g
Wartość energetyczna
278.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rozgrzewająca, pachnąca owsianka z cynamonem to solidna porcja energii na kilka godzin intensywnej, umysłowej lub fizycznej pracy. Warto zjeść ją na rozgrzewające fit śniadanie w chłodny, pochmurny dzień. Swój poranek warto zacząć od odrobiny słodyczy, dlatego w tym prostym przepisie nie mogło zabraknąć miodu.
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
3 min
Do mleka dodaj płatki i cynamon.
Krok 2
10 min
Gotuj tak, aby płatki nie były zbyt miękkie.
Krok 3
1 min
Owsiankę podawaj od razu po przyrządzeniu, osłodzoną miodem (po przestudzeniu, żeby nie stracić jego wartości).
Owsianka z cynamonem

Krok 1 z 3

Do mleka dodaj płatki i cynamon.

Owsianka z cynamonem

Krok 2 z 3

Gotuj tak, aby płatki nie były zbyt miękkie.

Owsianka z cynamonem

Krok 3 z 3

Owsiankę podawaj od razu po przyrządzeniu, osłodzoną miodem (po przestudzeniu, żeby nie stracić jego wartości).

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
X Xyz
.

Z jednej strony podajemy od razu po ugotowaniu, a z drugiej mamy zaczekać aż przestygnie, żeby dodać miód. Hmmm ;)

Winiary
.
Expert

Xyz, chodzi o to, żeby nie dodawać miodu, gdy gotujemy owsiankę. Po przełożeniu na talerz płatki będą miały nieco niższą temperaturę i dopiero wtedy najlepiej jest go dodać.

Pokaż więcej komentarzy