Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nalewka z czarnej porzeczki

0
30270 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Czerwone porzeczki
700 ml
Wódka
500 g
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.47 g
Węglowodany
21.26 g
Tłuszcze
0.07 g
Wartość energetyczna
137.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30270 min
Krok 1
10 min
Owoce dokładnie płuczemy. Obieramy z kiści. Przygotowane owoce przesypujemy do dużego słoja.
Krok 2
5 min
Następnie owoce czarnej porzeczki zalewamy wódką, tak by były zanurzone.
Krok 3
20160 min
Odstawiamy na dwa tygodnie w ciepłe, słoneczne miejsce.
Krok 4
5 min
Następnie po tym czasie wódkę zlewamy, a owoce zasypujemy cukrem.
Krok 5
10080 min
Odstawiamy na tydzień.
Krok 6
10 min
Kiedy cukier zamieni się w syrop, zlewamy go i mieszamy ze zlaną wcześniej wódką. Gotową nalewkę odstawiamy na kilka miesięcy w ciemne, chłodne miejsce, aby się przegryzła.
Nalewka z czarnej porzeczki

Krok 1 z 6

Owoce dokładnie płuczemy. Obieramy z kiści. Przygotowane owoce przesypujemy do dużego słoja.

Nalewka z czarnej porzeczki

Krok 2 z 6

Następnie owoce czarnej porzeczki zalewamy wódką, tak by były zanurzone.

Nalewka z czarnej porzeczki

Krok 3 z 6

Odstawiamy na dwa tygodnie w ciepłe, słoneczne miejsce.

Nalewka z czarnej porzeczki

Krok 4 z 6

Następnie po tym czasie wódkę zlewamy, a owoce zasypujemy cukrem.

Nalewka z czarnej porzeczki

Krok 5 z 6

Odstawiamy na tydzień.

Nalewka z czarnej porzeczki

Krok 6 z 6

Kiedy cukier zamieni się w syrop, zlewamy go i mieszamy ze zlaną wcześniej wódką. Gotową nalewkę odstawiamy na kilka miesięcy w ciemne, chłodne miejsce, aby się przegryzła.

Nalewka z czarnej porzeczki to trunek, na który czeka się długo, ale zdecydowanie jest on tego warty! Owoce czarnej porzeczki zalewamy wódką i odstawiamy na 2 tygodnie. Następnie wódkę zlewamy, a owoce łączymy z cukrem i ponownie odstawiamy – tym razem na tydzień. W ostatnim kroku łączymy zlaną wcześniej wódkę z syropem z owoców i cukru, a całość odstawiamy na kilka miesięcy w ciemne i chłodne miejsce. Po tym czasie nalewka z z czarnej porzeczki jest gotowa do degustacji.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika