Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krokodyle łzy - nalewka imbirowa

(0)
2160 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest smerfetka1986

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10  dag
Imbir świeży starty
2 
Cytryna
10  dag
Cukier
3  płaskich łyżek
Miód
0.75  l
Wódka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.32 g
Węglowodany
190.36 g
Tłuszcze
1.1 g
Wartość energetyczna
2461.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nalewka imbirowa – krokodyle łzy to genialny trunek, charakteryzujący się mocnym smakiem. Czas oczekiwania na efekt końcowy jest dość długi, warto jednak wykazać się cierpliwością. Ta nalewka jest tego warta!
Gotujmy

Przygotowanie

129610 min
Krok 1
5 min
Imbir pokroić w paseczki. Cytryny sparzyć, pokroić w ósemki. Cytryny i imbir włożyć do słoja. Zasypać cukrem.
Krok 2
5 min
Dodać miód, zalać wódką, wstrząsnąć. Słój szczelnie zakręcić.
Krok 3
86400 min
Odstawić na 2 miesiące, co kilka dni wstrząsnąć słojem.
Krok 4
43200 min
Po upływie 2 miesięcy nalewkę przepuścić przez bibułkowy filtr do kawy. Rozlać do butelek. Szczelnie zamknąć i odstawić w ciemne i chłodne miejsce na kolejny miesiąc.
Krokodyle łzy - nalewka imbirowa

Krok 1 z 4

Imbir pokroić w paseczki. Cytryny sparzyć, pokroić w ósemki. Cytryny i imbir włożyć do słoja. Zasypać cukrem.

Krokodyle łzy - nalewka imbirowa

Krok 2 z 4

Dodać miód, zalać wódką, wstrząsnąć. Słój szczelnie zakręcić.

Krokodyle łzy - nalewka imbirowa

Krok 3 z 4

Odstawić na 2 miesiące, co kilka dni wstrząsnąć słojem.

Krokodyle łzy - nalewka imbirowa

Krok 4 z 4

Po upływie 2 miesięcy nalewkę przepuścić przez bibułkowy filtr do kawy. Rozlać do butelek. Szczelnie zamknąć i odstawić w ciemne i chłodne miejsce na kolejny miesiąc.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika