Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nalewka z cukierków lodowych, znana też pod nazwą "ajsówka". Charakteryzuje się miętowym posmakiem, co sprawia, że nabiera wrażenia delikatności. Dobrze nadaje się na przyjęcia. Smacznego!
Przygotowanie
7213 min
Krok 1
3 min
Cukierki lodowe zasypujemy cukrem.
Krok 2
5 min
Następnie wyciskamy do tego wszystkie cytryny.
Krok 3
7200 min
Odstawiamy na około 5 dni, aż cukierki lodowe się rozpuszczą.
Krok 4
5 min
Kiedy cukierki lodowe się rozpuszczą, wlewamy do tego wódkę. Całość nalewki przelewamy do butelki.
Krok 1
z
4
Cukierki lodowe zasypujemy cukrem.
Krok 2
z
4
Następnie wyciskamy do tego wszystkie cytryny.
Krok 3
z
4
Odstawiamy na około 5 dni, aż cukierki lodowe się rozpuszczą.
Krok 4
z
4
Kiedy cukierki lodowe się rozpuszczą, wlewamy do tego wódkę. Całość nalewki przelewamy do butelki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0