Nalewka z cukierków lodowych
7213min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.69 g
Węglowodany
142.88 g
Tłuszcze
0.22 g
Wartość energetyczna
780.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
7213 min
Krok 1
3 min
Cukierki lodowe zasypujemy cukrem.
Krok 2
5 min
Następnie wyciskamy do tego wszystkie cytryny.
Krok 3
7200 min
Odstawiamy na około 5 dni, aż cukierki lodowe się rozpuszczą.
Krok 4
5 min
Kiedy cukierki lodowe się rozpuszczą, wlewamy do tego wódkę. Całość nalewki przelewamy do butelki.
Nalewka z cukierków lodowych, znana też pod nazwą "ajsówka". Charakteryzuje się miętowym posmakiem, co sprawia, że nabiera wrażenia delikatności. Dobrze nadaje się na przyjęcia. Smacznego!
Komentarze 0