Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nalewka z cukierków lodowych, znana też pod nazwą "ajsówka". Charakteryzuje się miętowym posmakiem, co sprawia, że nabiera wrażenia delikatności. Dobrze nadaje się na przyjęcia. Smacznego!
Przygotowanie
7213 min
Krok 1
3 min
Cukierki lodowe zasypujemy cukrem.
Krok 2
5 min
Następnie wyciskamy do tego wszystkie cytryny.
Krok 3
7200 min
Odstawiamy na około 5 dni, aż cukierki lodowe się rozpuszczą.
Krok 4
5 min
Kiedy cukierki lodowe się rozpuszczą, wlewamy do tego wódkę. Całość nalewki przelewamy do butelki.
Krok 1
z
4
Cukierki lodowe zasypujemy cukrem.
Krok 2
z
4
Następnie wyciskamy do tego wszystkie cytryny.
Krok 3
z
4
Odstawiamy na około 5 dni, aż cukierki lodowe się rozpuszczą.
Krok 4
z
4
Kiedy cukierki lodowe się rozpuszczą, wlewamy do tego wódkę. Całość nalewki przelewamy do butelki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0