Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nadziewany kotlet schabowy

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlet schabowy
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Masło
4 plastrów
Salami
80 g
Oscypek
1 
Żółtko
1 łyżka
Posiekany szczypiorek
5 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
33.74 g
Białko
46.35 g
Węglowodany
1.73 g
Wartość energetyczna
493.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
5 min
Kotlety rozbij.
Krok 2
5 min
Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z masłem, powstałym masłem czosnkowym posmaruj kotlety.
Krok 3
5 min
Salami i ser pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Połącz z żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Powstały farsz podziel na cztery porcje.
Krok 5
5 min
Farsz rozłóż na mięsie, po czym każdy filet złóż na połowę i zepnij patyczkiem.
Krok 6
30 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostawić na 0,5 godziny.
Krok 7
20 min
Mięso przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż po 5 minut z każdej strony.
Krok 8
2 min
Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Nadziewany kotlet schabowy

Krok 1 z 8

Kotlety rozbij.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 2 z 8

Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z masłem, powstałym masłem czosnkowym posmaruj kotlety.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 3 z 8

Salami i ser pokrój w kostkę.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 4 z 8

Połącz z żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Powstały farsz podziel na cztery porcje.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 5 z 8

Farsz rozłóż na mięsie, po czym każdy filet złóż na połowę i zepnij patyczkiem.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 6 z 8

Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostawić na 0,5 godziny.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 7 z 8

Mięso przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż po 5 minut z każdej strony.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 8 z 8

Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Nadziewany kotlet schabowy to doskonały pomysł na ciekawy i nieco inny obiad. Kotlet z masłem czosnkowym i Ziarenkami Smaku WINIARY, nadziewany farszem z salami i sera wędzonego oraz z żółtkiem i szczypiorkiem z pewnością zasmakuje nawet najbardziej zagorzałym fanom tradycji. Koniecznie sprawdź nasz przepis na nadziewany kotlet schabowy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika