Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Nadziewany kotlet schabowy
Dodaj do CookBook

Nadziewany kotlet schabowy

(0)
1 godz 17 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dagita
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
4 
Kotlet schabowy
2  ząbków
Czosnek
1  łyżka
Masło
4  plastrów
Salami
80  g
Oscypek
1 
Żółtko
1  łyżka
Posiekany szczypiorek
5  łyżek
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.7 g
Wartość energetyczna
493.9 kcal
Tłuszcze
33.7 g
Białko
46.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nadziewany kotlet schabowy to doskonały pomysł na ciekawy i nieco inny obiad. Kotlet z masłem czosnkowym i Ziarenkami Smaku WINIARY, nadziewany farszem z salami i sera wędzonego oraz z żółtkiem i szczypiorkiem z pewnością zasmakuje nawet najbardziej zagorzałym fanom tradycji. Koniecznie sprawdź nasz przepis na nadziewany kotlet schabowy!

Przygotowanie

77 min
  • Krok 1

    5 min
    Kotlety rozbij.
  • Krok 2

    5 min
    Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z masłem, powstałym masłem czosnkowym posmaruj kotlety.
  • Krok 3

    5 min
    Salami i ser pokrój w kostkę.
  • Krok 4

    5 min
    Połącz z żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Powstały farsz podziel na cztery porcje.
  • Krok 5

    5 min
    Farsz rozłóż na mięsie, po czym każdy filet złóż na połowę i zepnij patyczkiem.
  • Krok 6

    30 min
    Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostawić na 0,5 godziny.
  • Krok 7

    20 min
    Mięso przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż po 5 minut z każdej strony.
  • Krok 8

    2 min
    Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Nadziewany kotlet schabowy

Krok 1 z 8

Kotlety rozbij.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 2 z 8

Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z masłem, powstałym masłem czosnkowym posmaruj kotlety.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 3 z 8

Salami i ser pokrój w kostkę.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 4 z 8

Połącz z żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Powstały farsz podziel na cztery porcje.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 5 z 8

Farsz rozłóż na mięsie, po czym każdy filet złóż na połowę i zepnij patyczkiem.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 6 z 8

Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostawić na 0,5 godziny.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 7 z 8

Mięso przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż po 5 minut z każdej strony.

Nadziewany kotlet schabowy

Krok 8 z 8

Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Impreza
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    Schab nadziewany w marynacie imbirowo-majonezowej

    12 godz 10 min Łatwy
  • Kurczak nadziewany pieczarkami

    Kurczak nadziewany pieczarkami

    1 godz 40 min Łatwy
  • Schab nadziewany pieczarkami i serem

    Schab nadziewany pieczarkami i serem

    2 godz 7 min Łatwy
  • Nadziewany udziec z indyka

    Nadziewany udziec z indyka

    4 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu