Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Mus z marakui

Mus z marakui

(0)
2 godz 6 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Jose Troya

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Pulpa z marakui
0.5  puszka
Mleko skondensowane
1  szklanka
Mleko zagęszczone
30  g
Żelatyna WINIARY
3 
Marakuja
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.4 g
Węglowodany
33.95 g
Tłuszcze
4.56 g
Wartość energetyczna
209.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz proste desery i szukasz przepisów, które urozmaicą Twoje słodkie menu? Świetnie się składa, bo mamy dla Ciebie pomysł na mus z marakui, czyli bardzo prosty deser, który zrobisz z kilku składników. Jego przygotowanie nie wymaga wiele czasu, ale tuż przed podaniem warto dobrze schłodzić mus w lodówce – wtedy smakuje najlepiej.

Mus z marakui sprawdzi się jako deser po obiedzie lub jako słodka przekąska na rodzinnej imprezie albo w czasie spotkania ze znajomymi. To małe co nieco zaskoczy swoim smakiem wielu fanów słodyczy. Gotowy mus świetnie prezentuje się w szklanych, przezroczystych naczyniach – w takiej wersji przyciągnie wzrok niejednego łasucha. Taki deser możesz przygotować niezależnie od pory roku.

Z łatwością dopasujesz ten przepis do siebie i tego, co akurat masz w swojej kuchni. Zamiast świeżej marakui możesz wykorzystać inne owoce albo przygotować polewę np. z gorzkiej lub mlecznej czekolady.

Zainspiruj się naszym przepisem na mus z marakui i ciesz się jego smakiem wspólnie z bliskimi. Smacznego!

Przygotowanie

126 min
  • Krok 1

    4 min
    W misie miksera umieść mleko skondensowane i dobrze schłodzone mleko zagęszczone. Dodaj pulpę z marakui. Ubijaj, aż masa podwoi swoją objętość.
  • Krok 2

    2 min
    Do masy mlecznej dodaj żelatynę WINIARY, rozpuszczoną wcześniej w ¼ szklanki wrzącej wody. Ubijaj dalej, aż składniki się połączą.
  • Krok 3

    120 min
    Umieścić masę w kilku szklankach lub pucharkach i wstaw do lodówki, aby mus dobrze się schłodził. Wierzch musu z marakui możesz udekorować miąższem ze świeżych owoców.
Mus z marakui

Krok 1 z 3

W misie miksera umieść mleko skondensowane i dobrze schłodzone mleko zagęszczone. Dodaj pulpę z marakui. Ubijaj, aż masa podwoi swoją objętość.

Mus z marakui

Krok 2 z 3

Do masy mlecznej dodaj żelatynę WINIARY, rozpuszczoną wcześniej w ¼ szklanki wrzącej wody. Ubijaj dalej, aż składniki się połączą.

Mus z marakui

Krok 3 z 3

Umieścić masę w kilku szklankach lub pucharkach i wstaw do lodówki, aby mus dobrze się schłodził. Wierzch musu z marakui możesz udekorować miąższem ze świeżych owoców.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Deser warstwowy w pucharku

    Deser warstwowy w pucharku

    40 min Łatwy
  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Beza szwajcarska

    Beza szwajcarska

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu