Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Mus z marakui
Dodaj do CookBook

Mus z marakui

(0)
2 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Pulpa z marakui
0.5  puszka
Mleko skondensowane
1  szklanka
Mleko zagęszczone
30  g
Żelatyna WINIARY
3 
Marakuja
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34 g
Wartość energetyczna
209.1 kcal
Tłuszcze
4.6 g
Białko
9.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz proste desery i szukasz przepisów, które urozmaicą Twoje słodkie menu? Świetnie się składa, bo mamy dla Ciebie pomysł na mus z marakui, czyli bardzo prosty deser, który zrobisz z kilku składników. Jego przygotowanie nie wymaga wiele czasu, ale tuż przed podaniem warto dobrze schłodzić mus w lodówce – wtedy smakuje najlepiej.

Mus z marakui sprawdzi się jako deser po obiedzie lub jako słodka przekąska na rodzinnej imprezie albo w czasie spotkania ze znajomymi. To małe co nieco zaskoczy swoim smakiem wielu fanów słodyczy. Gotowy mus świetnie prezentuje się w szklanych, przezroczystych naczyniach – w takiej wersji przyciągnie wzrok niejednego łasucha. Taki deser możesz przygotować niezależnie od pory roku.

Z łatwością dopasujesz ten przepis do siebie i tego, co akurat masz w swojej kuchni. Zamiast świeżej marakui możesz wykorzystać inne owoce albo przygotować polewę np. z gorzkiej lub mlecznej czekolady.

Zainspiruj się naszym przepisem na mus z marakui i ciesz się jego smakiem wspólnie z bliskimi. Smacznego!

Przygotowanie

126 min
  • Krok 1

    4 min
    W misie miksera umieść mleko skondensowane i dobrze schłodzone mleko zagęszczone. Dodaj pulpę z marakui. Ubijaj, aż masa podwoi swoją objętość.
  • Krok 2

    2 min
    Do masy mlecznej dodaj żelatynę WINIARY, rozpuszczoną wcześniej w ¼ szklanki wrzącej wody. Ubijaj dalej, aż składniki się połączą.
  • Krok 3

    120 min
    Umieścić masę w kilku szklankach lub pucharkach i wstaw do lodówki, aby mus dobrze się schłodził. Wierzch musu z marakui możesz udekorować miąższem ze świeżych owoców.
Mus z marakui

Krok 1 z 3

W misie miksera umieść mleko skondensowane i dobrze schłodzone mleko zagęszczone. Dodaj pulpę z marakui. Ubijaj, aż masa podwoi swoją objętość.

Mus z marakui

Krok 2 z 3

Do masy mlecznej dodaj żelatynę WINIARY, rozpuszczoną wcześniej w ¼ szklanki wrzącej wody. Ubijaj dalej, aż składniki się połączą.

Mus z marakui

Krok 3 z 3

Umieścić masę w kilku szklankach lub pucharkach i wstaw do lodówki, aby mus dobrze się schłodził. Wierzch musu z marakui możesz udekorować miąższem ze świeżych owoców.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    Kasseler (pieczeń) w sosie cebulowo-musztardowym

    1 godz 12 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy
  • Żeberka miodowo-musztardowe

    Żeberka miodowo-musztardowe

    1 godz 13 min Łatwy
  • Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

    Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

    9 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu