Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Muffinki z Oreo i orzechami laskowymi są proste i szybkie w przygotowaniu, a prezentują się wyjątkowo! Pieczemy je w papilotkach, do których wcześniej wkładamy po jednym ciastku Oreo. Dodatkowo z ciastek Oreo robimy słodką dekorację dla naszych orzechowych muffinek – mieszamy je ze śmietanką, serkiem mascarpone i cukrem wanilinowym, aby powstał wspaniały, pyszny krem. Ostatnie pokruszone ciasteczka wysypujesz na wierzch muffinek z orzechami – i gotowe!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Orzechy laskowe posiekać, a następnie rozdrobnić blenderem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao oraz orzechami.
Krok 2
15 min
Jajka ubić wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać na przemian olej, jogurt oraz wymieszane suche składniki. Całość zmiksować na jednolitą i gładką masę.
Krok 3
5 min
Do foremek na muffinki włożyć po jednym ciastku oreo i zalać przygotowaną masą.
Krok 4
20 min
Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut, ostudzić.
Krok 5
10 min
Trzy ciasta oreo rozdrobnić. Śmietanę ubić wraz z cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Na koniec dodać rozdrobnione ciasta (zostawić odrobinę do posypania) i delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 6
5 min
Przygotowaną masą ozdobić muffinki. Na koniec posypać pokruszonymi ciastkami.
Krok 1
z
6
Orzechy laskowe posiekać, a następnie rozdrobnić blenderem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao oraz orzechami.
Krok 2
z
6
Jajka ubić wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać na przemian olej, jogurt oraz wymieszane suche składniki. Całość zmiksować na jednolitą i gładką masę.
Krok 3
z
6
Do foremek na muffinki włożyć po jednym ciastku oreo i zalać przygotowaną masą.
Krok 4
z
6
Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut, ostudzić.
Krok 5
z
6
Trzy ciasta oreo rozdrobnić. Śmietanę ubić wraz z cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Na koniec dodać rozdrobnione ciasta (zostawić odrobinę do posypania) i delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 6
z
6
Przygotowaną masą ozdobić muffinki. Na koniec posypać pokruszonymi ciastkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0