
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Muffinki z Oreo

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
15 minKrok 3
5 minKrok 4
20 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 1 z 6
Orzechy laskowe posiekać, a następnie rozdrobnić blenderem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao oraz orzechami.
Krok 2 z 6
Jajka ubić wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać na przemian olej, jogurt oraz wymieszane suche składniki. Całość zmiksować na jednolitą i gładką masę.
Krok 3 z 6
Do foremek na muffinki włożyć po jednym ciastku oreo i zalać przygotowaną masą.
Krok 4 z 6
Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut, ostudzić.
Krok 5 z 6
Trzy ciasta oreo rozdrobnić. Śmietanę ubić wraz z cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone i ponownie zmiksować. Na koniec dodać rozdrobnione ciasta (zostawić odrobinę do posypania) i delikatnie wymieszać łyżką.
Krok 6 z 6
Przygotowaną masą ozdobić muffinki. Na koniec posypać pokruszonymi ciastkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0