Muffinki czekoladowe z orzechami

(0)
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Triss123

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
120  g
Cukier
3  łyżeczek
Kakao
50  ml
Mleko
2 
Jajko
100  ml
Oliwa z oliwek
55  g
Orzechy laskowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.78 g
Węglowodany
28.6 g
Tłuszcze
11.07 g
Wartość energetyczna
209.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Intensywnie czekoladowe, wyraziście kakaowe w smaku, o cynamonowym aromacie, pieczone z chrupiącymi orzechami (np. laskowymi czy włoskimi)… Mowa o rozpływających się w ustach, słodkich muffinkach czekoladowych z orzechami! Czekoladowe muffinki idealnie skomponują się nie tylko z gorącą czekoladą, ale też czarną kawą, herbatą, cappuccino orzechowym czy latte z wysoką pianką… Koniecznie spróbuj muffinek czekoladowych, jeśli masz ochotę na nową odsłonę czekolady!
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Jajka ubić cukrem brązowym i wanilinowym na puszystą masę, połączyć z olejem. Dodać wymieszaną mąkę z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia, czekoladą i posiekanymi orzechami.
Krok 2
5 min
Gdy ciasto jest zbyt gęste, dolać mleka. Ciasto wykładać do foremek z papilotkami.
Krok 3
30 min
Piec około 30 min. w 180 st. C, aż patyczek będzie suchy.
Muffinki czekoladowe z orzechami

Krok 1 z 3

Jajka ubić cukrem brązowym i wanilinowym na puszystą masę, połączyć z olejem. Dodać wymieszaną mąkę z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia, czekoladą i posiekanymi orzechami.

Muffinki czekoladowe z orzechami

Krok 2 z 3

Gdy ciasto jest zbyt gęste, dolać mleka. Ciasto wykładać do foremek z papilotkami.

Muffinki czekoladowe z orzechami

Krok 3 z 3

Piec około 30 min. w 180 st. C, aż patyczek będzie suchy.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika