Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Intensywnie czekoladowe, wyraziście kakaowe w smaku, o cynamonowym aromacie, pieczone z chrupiącymi orzechami (np. laskowymi czy włoskimi)… Mowa o rozpływających się w ustach, słodkich muffinkach czekoladowych z orzechami! Czekoladowe muffinki idealnie skomponują się nie tylko z gorącą czekoladą, ale też czarną kawą, herbatą, cappuccino orzechowym czy latte z wysoką pianką… Koniecznie spróbuj muffinek czekoladowych, jeśli masz ochotę na nową odsłonę czekolady!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Jajka ubić cukrem brązowym i wanilinowym na puszystą masę, połączyć z olejem. Dodać wymieszaną mąkę z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia, czekoladą i posiekanymi orzechami.
Krok 2
5 min
Gdy ciasto jest zbyt gęste, dolać mleka. Ciasto wykładać do foremek z papilotkami.
Krok 3
30 min
Piec około 30 min. w 180 st. C, aż patyczek będzie suchy.
Krok 1
z
3
Jajka ubić cukrem brązowym i wanilinowym na puszystą masę, połączyć z olejem. Dodać wymieszaną mąkę z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia, czekoladą i posiekanymi orzechami.
Krok 2
z
3
Gdy ciasto jest zbyt gęste, dolać mleka. Ciasto wykładać do foremek z papilotkami.
Krok 3
z
3
Piec około 30 min. w 180 st. C, aż patyczek będzie suchy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0