Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapusta, słonina, świeże zioła, oto kwintesencja dobrego, swojskiego smaku! Wszystkim stęsknionym takiej właśnie, rustykalnej kuchni, polecamy młodą kapustę zasmażaną jako idealny dodatek do kotletów i mięsnych pieczeni. Sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
10 min
Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 3
30 min
Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.
Krok 4
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.
Krok 5
10 min
Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.
Krok 6
2 min
Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.
Krok 1
z
6
Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
z
6
Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 3
z
6
Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.
Krok 4
z
6
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.
Krok 5
z
6
Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.
Krok 6
z
6
Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0