Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Młoda kapusta zasmażana

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kapusta biała
50 g
Boczek
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 płaskich łyżek
Szczypiorek
1 Płaska łyżka
Cukier
2 płaskich łyżek
Ocet
1 pęczek
Koperek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.
Krok 2
10 min
Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 3
10 min
Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.
Krok 4
3 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.
Krok 5
10 min
Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.
Krok 6
2 min
Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.
Młoda kapusta zasmażana

Krok 1 z 6

Kapustę poszatkuj, przełóż do garnka, sparz wrzątkiem i odsącz.

Młoda kapusta zasmażana

Krok 2 z 6

Słoninę pokrój w kostkę, wysmaż na rozgrzanej patelni.

Młoda kapusta zasmażana

Krok 3 z 6

Do słoniny dodaj mąkę, zasmaż i przełóż do kapusty. Wlej 100 ml wody, gotuj na małym ogniu.

Młoda kapusta zasmażana

Krok 4 z 6

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, cukrem i pieprzem.

Młoda kapusta zasmażana

Krok 5 z 6

Gdy kapusta będzie odpowiednio miękka dopraw ją octem, wsyp szczypiorek i koperek, duś jeszcze przez chwilę.

Młoda kapusta zasmażana

Krok 6 z 6

Podawaj jako przystawkę do dań mięsnych.

Kapusta, słonina, świeże zioła, oto kwintesencja dobrego, swojskiego smaku! Wszystkim stęsknionym takiej właśnie, rustykalnej kuchni, polecamy młodą zasmażaną kapustę jako idealny dodatek do kotletów i mięsnych pieczeni. Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika