Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Mielone z kapustą w sosie pomidorowym
Dodaj do CookBook

Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest W-i-o-l-a
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  kg
Kapusta biała
200  g
Ryż
3 
Jajko
500  g
Mięso mielone
0.5  szklanka
Kasza manna
100  g
Pomidory z puszki krojone
trochę
Mąka pszenna
trochę
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
55.2 g
Wartość energetyczna
492.1 kcal
Tłuszcze
14.1 g
Białko
38.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym to nasza dzisiejsza propozycja na obiad dla całej rodziny. Ten przepis pozwoli Ci zaspokoić głód wszystkich domowników, a przy okazji wymalować uśmiech na ich twarzach. Kostka rosołowa drobiowa WINIARY, wzbogaci smak mięsa i sprawi, że będzie jeszcze pyszniejsze. Smacznego!

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę poszatkować drobno, ryż gotować w osolonej wodzie 10 minut, wyjąć osączyć i wysypać z saszetek by ostygł.
  • Krok 2

    5 min
    Do mięsa dodajemy kolejno poszatkowaną kapustę, ryż, jajka, przyprawy, kaszę mannę. Wyrabiamy dokładnie.
  • Krok 3

    5 min
    Robimy małe kotlety (podczas gotowania podwoją swoją objętość), obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
  • Krok 4

    45 min
    Układamy je w garnku warstwami, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat. Zalewamy wodą tak, by całkowicie je przykryła. Gotujemy 40-45 minut.
  • Krok 5

    5 min
    W połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki pszennej i wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze minutę i zdejmujemy z ognia.
Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 1 z 5

Kapustę poszatkować drobno, ryż gotować w osolonej wodzie 10 minut, wyjąć osączyć i wysypać z saszetek by ostygł.

Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 2 z 5

Do mięsa dodajemy kolejno poszatkowaną kapustę, ryż, jajka, przyprawy, kaszę mannę. Wyrabiamy dokładnie.

Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 3 z 5

Robimy małe kotlety (podczas gotowania podwoją swoją objętość), obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju z obu stron.

Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 4 z 5

Układamy je w garnku warstwami, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat. Zalewamy wodą tak, by całkowicie je przykryła. Gotujemy 40-45 minut.

Mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 5 z 5

W połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki pszennej i wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze minutę i zdejmujemy z ognia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Kotlety mielone z pieczarkami

    45 min Łatwy
  • Kotlety mielone z kaszą gryczaną

    Kotlety mielone z kaszą gryczaną

    30 min Łatwy
  • Sznycle z mięsa mielonego

    Sznycle z mięsa mielonego

    40 min Łatwy
  • Kotlety mielone z kapustą pekińską

    Kotlety mielone z kapustą pekińską

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu