Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

mielone z kapustą w sosie pomidorowym

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Kapusta biała
200 g
Ryż biały, średnioziarnisty, surowy, wzbogacony
3 
Jajko
500 g
Mięso mielone
0.5 szklanka
Kasza manna
100 g
Pomidory z puszki krojone
1 trochę
Sól
1 trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
128.1 g
Białko
145.56 g
Węglowodany
298.75 g
Wartość energetyczna
2953.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować drobno, ryż gotować w osolonej wodzie 10 minut, wyjąć osączyć i wysypać z saszetek by ostygł.
Krok 2
5 min
Do mięsa dodajemy kolejno poszatkowaną kapustę, ryż, jajka, przyprawy, kaszę mannę. Wyrabiamy dokładnie.
Krok 3
5 min
Robimy małe kotlety (podczas gotowania podwoją swoją objętość), obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
Krok 4
45 min
Układamy je w garnku warstwami, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat. Zalewamy wodą tak, by całkowicie je przykryła. Gotujemy 40-45 minut.
Krok 5
5 min
W połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki pszennej i wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze minutę i zdejmujemy z ognia.
mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 1 z 5

Kapustę poszatkować drobno, ryż gotować w osolonej wodzie 10 minut, wyjąć osączyć i wysypać z saszetek by ostygł.

mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 2 z 5

Do mięsa dodajemy kolejno poszatkowaną kapustę, ryż, jajka, przyprawy, kaszę mannę. Wyrabiamy dokładnie.

mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 3 z 5

Robimy małe kotlety (podczas gotowania podwoją swoją objętość), obtaczamy je w mące i obsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju z obu stron.

mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 4 z 5

Układamy je w garnku warstwami, dodajemy kostki rosołowe i koncentrat. Zalewamy wodą tak, by całkowicie je przykryła. Gotujemy 40-45 minut.

mielone z kapustą w sosie pomidorowym

Krok 5 z 5

W połowie szklanki wody rozrabiamy 2 łyżki mąki pszennej i wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze minutę i zdejmujemy z ognia.

Kotlety mielone z kapustą w sosie pomidorowym to nasza dzisiejsza propozycja na obiad dla całej rodziny. Ten przepis pozwoli Ci zaspokoić głód wszystkich domowników, a przy okazji wymalować uśmiech na ich twarzach. Kostka do smaku drobiowa WINIARY, wzbogaci smak mięsa i sprawi, że będzie jeszcze pyszniejsze. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika