MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Prawidłowy bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Medaliony z boczkiem i musztardą
25 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
56 20.8g / 56%
3 3g / 3%
41 34.6g / 41%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Medaliony z boczkiem i musztardą

(0)
25 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  g
Polędwiczki wieprzowe
2  łyżek
Średnioostra musztarda
8  plastrów
Boczek
75  g
Cebula dymka
1  łyżka
Olej słonecznikowy
300  ml
Woda
100  ml
Gęsta śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.1 g
Wartość energetyczna
342.54 kcal
Tłuszcze
20.86 g
Białko
34.65 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Delikatne medaliony z polędwicy wieprzowej urozmaicą obiadowe menu w Twoim domu. By stworzyć wykwintny obiad, wystarczy tylko kilka składników! Szalotki (słodkie cebulki wykorzystywane do mięs) nadadzą mięsu wyrafinowanego smaku, a musztarda nieco ostrości. Medaliony wieprzowe w sosie śmietanowo Winiary będą świetną, uroczystą propozycją. Do medalionów z boczkiem świetnie pasować będą tarte buraczki i puree ziemniaczane lub krokiety.

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    4 min
    Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.
  • Krok 2

    2 min
    Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.
  • Krok 3

    4 min
    Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.
  • Krok 4

    15 min
    Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.
Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 1 z 4

Polędwiczki wieprzowe umyj, osusz i pokrój na 8 medalionów. Brzegi medalionów posmaruj musztardą i owiń każdy z nich plasterkiem boczku, mocno dociskając końce.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 2 z 4

Oczyść i umyj dymkę i pokrój w drobne krążki.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 3 z 4

Rozgrzej olej słonecznikowy na patelni. Smaż medaliony wieprzowe z obu stron na złoty kolor, wyjmij i trzymaj w cieple.

Medaliony z boczkiem i musztardą

Krok 4 z 4

Wlej wodę i śmietanę. Dodaj sos Winiary i zagotuj. Dodaj cebulkę dymkę i włóż medaliony z powrotem na patelnię. Gotuj na średnim ogniu ok. 15 minut. Obróć raz w połowie czasu gotowania. Świetnie smakuje z krokietami.

Przepis w formacie PDF

lite