Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medaliony w sosie z żurawiną

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
50 g
Żurawina suszona
400 g
Polędwica wieprzowa
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.88 g
Białko
30.51 g
Wartość energetyczna
276.1 kcal
Tłuszcze
11.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
5 min
Sos połącz z 300 ml zimnej wody, dodaj żurawinę umytą w ciepłej wodzie.
Krok 2
15 min
Polędwiczki oczyść z błony i pokrój na 8 kawałków, uformuj medaliony, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
20 min
Masło i olej rozgrzej na patelni i obsmaż. Przygotowanym sosem zalej mięso, duś 10 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.
Medaliony w sosie z żurawiną

Krok 1 z 4

Sos połącz z 300 ml zimnej wody, dodaj żurawinę umytą w ciepłej wodzie.

Medaliony w sosie z żurawiną

Krok 2 z 4

Polędwiczki oczyść z błony i pokrój na 8 kawałków, uformuj medaliony, dopraw solą i pieprzem.

Medaliony w sosie z żurawiną

Krok 3 z 4

Masło i olej rozgrzej na patelni i obsmaż. Przygotowanym sosem zalej mięso, duś 10 minut.

Medaliony w sosie z żurawiną

Krok 4 z 4

Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.

Mamy pomysł na wieprzowe polędwiczki – podane z suszoną żurawiną i pysznym Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Medaliony w sosie z żurawiną to sycący i smaczny obiad, który uzupełniony kładzionymi kluseczkami i surówką z białej kapusty da całej Twojej rodzinie mnóstwo energii.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika