Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Medaliony z indyka z ananasem
Dodaj do CookBook

Medaliony z indyka z ananasem

(0)
56 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Pierś z indyka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
6  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
3  łyżek
Olej
4  plastrów
Ananas z puszki
1  opakowanie
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.3 g
Wartość energetyczna
212.1 kcal
Tłuszcze
11.4 g
Białko
22 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wprowadź trochę egzotyki do swojej kuchni i przygotuj medaliony z indyka z ananasem! Nie uwierzysz, jak szybko przygotujesz to niekonwencjonalne danie, wprost idealne na rodzinny obiad. Delikatne mięso indyka można przygotować na wiele sposobów, ale dziś proponujemy podanie go ze słodkim ananasem i delikatnym sosem przygotowanym z pomocą Sosu pieczeniowego WINIARY. Wzbogacając medaliony z indyka z ananasem ulubionymi ziołami, stworzysz idealne egzotyczne połączenie smaków. Zachęcona?

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    10 min
    Filet pokrój na 8 części, każdą cienko rozbij i uformuj okrągłe medaliony. Oprósz je delikatnie solą, pieprzem i mąką.
  • Krok 2

    10 min
    Smaż medaliony z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
  • Krok 3

    5 min
    Plastry ananasa przekrój na połowę.
  • Krok 4

    10 min
    Mięso zsuń na bok patelni, a na tłuszczu podsmaż plastry ananasa.
  • Krok 5

    10 min
    Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
  • Krok 6

    10 min
    Gotuj razem na bardzo wolnym ogniu 10 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Medaliony podawaj na ryżu z plastrem ananasa.
Medaliony z indyka z ananasem

Krok 1 z 7

Filet pokrój na 8 części, każdą cienko rozbij i uformuj okrągłe medaliony. Oprósz je delikatnie solą, pieprzem i mąką.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 2 z 7

Smaż medaliony z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 3 z 7

Plastry ananasa przekrój na połowę.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 4 z 7

Mięso zsuń na bok patelni, a na tłuszczu podsmaż plastry ananasa.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 5 z 7

Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 6 z 7

Gotuj razem na bardzo wolnym ogniu 10 minut.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 7 z 7

Medaliony podawaj na ryżu z plastrem ananasa.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Medaliony z polędwiczki ze wstążkami

    Medaliony z polędwiczki ze wstążkami

    51 min Łatwy
  • Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

    Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

    33 min Średni
  • Medaliony z boczkiem i musztardą

    Medaliony z boczkiem i musztardą

    25 min Łatwy
  • Medaliony w sosie z żurawiną

    Medaliony w sosie z żurawiną

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu