Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medaliony z indyka z ananasem

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

450 g
Pierś z indyka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
6 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
3 łyżek
Olej
4 plastrów
Ananas z puszki
1 paczka
WINIARY Sos pieczeniowy jasny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
212.07 kcal
Białko
22.02 g
Tłuszcze
11.41 g
Węglowodany
6.28 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
Filet pokrój na 8 części, każdą cienko rozbij i uformuj okrągłe medaliony. Oprósz je delikatnie solą, pieprzem i mąką.
Krok 2
10 min
Smaż medaliony z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 3
5 min
Plastry ananasa przekrój na połowę.
Krok 4
10 min
Mięso zsuń na bok patelni, a na tłuszczu podsmaż plastry ananasa.
Krok 5
10 min
Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.
Krok 6
10 min
Gotuj razem na bardzo wolnym ogniu 10 minut.
Krok 7
1 min
Medaliony podawaj na ryżu z plastrem ananasa.
Medaliony z indyka z ananasem

Krok 1 z 7

Filet pokrój na 8 części, każdą cienko rozbij i uformuj okrągłe medaliony. Oprósz je delikatnie solą, pieprzem i mąką.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 2 z 7

Smaż medaliony z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 3 z 7

Plastry ananasa przekrój na połowę.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 4 z 7

Mięso zsuń na bok patelni, a na tłuszczu podsmaż plastry ananasa.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 5 z 7

Następnie do 300 ml zimnej wody wsyp zawartość opakowania Sosu pieczeniowego jasnego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Całość wlej na patelnię i zagotuj.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 6 z 7

Gotuj razem na bardzo wolnym ogniu 10 minut.

Medaliony z indyka z ananasem

Krok 7 z 7

Medaliony podawaj na ryżu z plastrem ananasa.

Wprowadź trochę egzotyki do swojej kuchni i przygotuj medaliony z indyka z ananasem! Nie uwierzysz, jak szybko przygotujesz to niekonwencjonalne danie, wprost idealne na rodzinny obiad. Delikatne mięso indyka można przygotować na wiele sposobów, ale dziś proponujemy podanie go ze słodkim ananasem i delikatnym sosem przygotowanym z pomocą Sosu pieczeniowego WINIARY. Wzbogacając medaliony z indyka z ananasem ulubionymi ziołami, stworzysz idealne egzotyczne połączenie smaków. Zachęcona?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika