Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nasza propozycja to masa orzechowa, idealna do tortów czy ciast. Jest słodka i pyszna, dzieci będą się nią zajadać. Dodanie cukru waniliowego WINIARY jeszcze bardziej podkręci aromat masy i sprawi, że przygotowane przez Was ciasto będzie gwiazdą wieczoru. Pycha!
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Masło włożyć do miski i wraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchną masę.
Krok 2
5 min
Orzechy zmielić w maszynce do orzechów lub bardzo drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Następnie do utartego masła z cukrem dodawać po łyżce śmietany i łyżce zmielonych orzechów arachidowych.
Krok 4
2 min
Masę przyprawić do smaku według uznania spirytusem lub sokiem z cytryny.
Krok 1
z
4
Masło włożyć do miski i wraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchną masę.
Krok 2
z
4
Orzechy zmielić w maszynce do orzechów lub bardzo drobno posiekać.
Krok 3
z
4
Następnie do utartego masła z cukrem dodawać po łyżce śmietany i łyżce zmielonych orzechów arachidowych.
Krok 4
z
4
Masę przyprawić do smaku według uznania spirytusem lub sokiem z cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0