Masa orzechowa
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
56.46 g
Węglowodany
338.53 g
Tłuszcze
335.9 g
Wartość energetyczna
4505.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Masło włożyć do miski i wraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na pulchną masę.
Krok 2
5 min
Orzechy zmielić w maszynce do orzechów lub bardzo drobno posiekać.
Krok 3
5 min
Następnie do utartego masła z cukrem dodawać po łyżce śmietany i łyżce zmielonych orzechów arachidowych.
Krok 4
2 min
Masę przyprawić do smaku według uznania spirytusem lub sokiem z cytryny.
Nasza propozycja to masa orzechowa, idealna do tortów czy ciast. Jest słodka i pyszna, dzieci będą się nią zajadać. Dodanie cukru waniliowego WINIARY jeszcze bardziej podkręci aromat masy i sprawi, że przygotowane przez Was ciasto będzie gwiazdą wieczoru. Pycha!
Komentarze 0