Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Masa migdałowa do ciast
Dodaj do CookBook

Masa migdałowa do ciast

(1)
2 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
30  dag
Migdały
0.5  szklanka
Cukier
0.75  szklanka
Mleko
10  dag
Masło
20  ml
Spirytus
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.8 g
Wartość energetyczna
387.5 kcal
Tłuszcze
29.7 g
Białko
8.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masa migdałowa do ciast to przepis na pyszną masę, którą możesz przełożyć biszkopt, ciasto kruche, a nawet ciasto waflowe. Dodatek Cukru wanilinowego WINIARY sprawi, że każde ciasto nabierze pysznego, słodkiego aromatu. Przepis na tę wyśmienitą masę nie jest bardzo skomplikowany i warto mieć go zawsze pod ręką, na wypadek pojawienia się niespodziewanych gości.

Przygotowanie

147 min
  • Krok 1

    10 min
    Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa.
  • Krok 2

    5 min
    Cukier i cukier waniliowy mielimy na cukier puder.
  • Krok 3

    5 min
    Mleko dajemy do garnka i gotujemy.
  • Krok 4

    5 min
    Do osobnego garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło.
  • Krok 5

    2 min
    Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy.
  • Krok 6

    120 min
    Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Masa migdałowa do ciast

Krok 1 z 6

Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa.

Masa migdałowa do ciast

Krok 2 z 6

Cukier i cukier waniliowy mielimy na cukier puder.

Masa migdałowa do ciast

Krok 3 z 6

Mleko dajemy do garnka i gotujemy.

Masa migdałowa do ciast

Krok 4 z 6

Do osobnego garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło.

Masa migdałowa do ciast

Krok 5 z 6

Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy.

Masa migdałowa do ciast

Krok 6 z 6

Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak tikka masala

    Kurczak tikka masala

    16 min Łatwy
  • Kurczak po indyjsku Tikka Masala

    Kurczak po indyjsku Tikka Masala

    10 min Łatwy
  • Zupa Tikka Masala

    Zupa Tikka Masala

    33 min Łatwy
  • Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    Pieczony ziemniak z fasolką w sosie tikka masala, żółtym serem i chrupiącą skórką „jak z ogniska”

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu