Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Masa migdałowa do ciast

Masa migdałowa do ciast

(1)
2 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
30  dag
Migdały
0.5  szklanka
Cukier
0.75  szklanka
Mleko
10  dag
Masło
20  ml
Spirytus
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.74 g
Węglowodany
24.82 g
Tłuszcze
29.65 g
Wartość energetyczna
387.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masa migdałowa do ciast to przepis na pyszną masę, którą możesz przełożyć biszkopt, ciasto kruche, a nawet ciasto waflowe. Dodatek Cukru wanilinowego WINIARY sprawi, że każde ciasto nabierze pysznego, słodkiego aromatu. Przepis na tę wyśmienitą masę nie jest bardzo skomplikowany i warto mieć go zawsze pod ręką, na wypadek pojawienia się niespodziewanych gości.

Przygotowanie

147 min
  • Krok 1

    10 min
    Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa.
  • Krok 2

    5 min
    Cukier i cukier waniliowy mielimy na cukier puder.
  • Krok 3

    5 min
    Mleko dajemy do garnka i gotujemy.
  • Krok 4

    5 min
    Do osobnego garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło.
  • Krok 5

    2 min
    Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy.
  • Krok 6

    120 min
    Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Masa migdałowa do ciast

Krok 1 z 6

Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa.

Masa migdałowa do ciast

Krok 2 z 6

Cukier i cukier waniliowy mielimy na cukier puder.

Masa migdałowa do ciast

Krok 3 z 6

Mleko dajemy do garnka i gotujemy.

Masa migdałowa do ciast

Krok 4 z 6

Do osobnego garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło.

Masa migdałowa do ciast

Krok 5 z 6

Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy.

Masa migdałowa do ciast

Krok 6 z 6

Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 3

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Agnieszka

Czy można użyć płatków migdałowych?

Winiary
Expert

Zmielonych - jak najbardziej. Polecamy i pozdrawiamy!

S Stefan

Świetny przepis, polecam

Winiary
Expert

Dziękujemy!

E Elżbieta

rzeczywiście przepis jest prosty i dobry, ja przełożyłam wafle tą masą, dałam mączkę migdałową zamiast zmielonych migdałów

Winiary
Expert

Miło nam to słyszeć i cieszymy się, że andruty z masą migdałową smakują - świetny pomysł :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Polewa kakaowa do ciast i deserów

    Polewa kakaowa do ciast i deserów

    15 min Łatwy
  • Makaron z serem na słodko

    Makaron z serem na słodko

    20 min Łatwy
  • Masa cappuccino do tortu

    Masa cappuccino do tortu

    25 min Łatwy
  • Krem budyniowy bez budyniu

    Krem budyniowy bez budyniu

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu