Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sekret marchewki na gęsto tkwi w jej podwójnym gotowaniu. Najpierw marchewkę gotujemy w wodzie z masłem, solą i cukrem, a następnie wyciągamy z wywaru i kroimy w kostkę. Marchewkę w kostce wrzucamy do czystego garnka i gotujemy ponownie, tym razem w towarzystwie mąki. Podczas gotowania do marchewki stopniowo dodajemy wywar pozostały z pierwszego gotowania – dzięki temu całość będzie miała gęstą konsystencję. Aromatyczną marchewkę na gęsto podawaj na ciepło jako dodatek do drugiego dania – przed podaniem możesz także udekorować ją świeżą natką.
Przygotowanie
27 min
Krok 1
15 min
Marchew obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z zimna woda i dodatkiem masła , soli i cukru i gotujemy az marchew będzie miękka.
Krok 2
10 min
Na sam koniec zasypujemy mąką ok 2-3 łyżek. Gotujemy, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło!.
Krok 3
2 min
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
3
Marchew obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z zimna woda i dodatkiem masła , soli i cukru i gotujemy az marchew będzie miękka.
Krok 2
z
3
Na sam koniec zasypujemy mąką ok 2-3 łyżek. Gotujemy, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło!.
Krok 3
z
3
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0