Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kochasz kuchnię azjatycką i dania z sosem Teriyaki? Jeśli tak, koniecznie sprawdź nasz przepis na łososia z warzywami z dodatkiem Pasty z Pomysłem na... Teriyaki. Ciesz się tajską kuchnią z tym szybkim i smacznym daniem.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
2 min
Upraż nasiona sezamu na patelni na złoty kolor.
krok 2
10 min
Filet z łososia pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń pestki i pokrój w paski. Kapustę pak choi umyj i pokrój na kawałki. Umyj dymkę i pokrój w krążki.
krok 3
8 min
Rozgrzej olej na patelni. Włóż warzywa i smaż około 3 minuty. Dodaj łososia, wszystko razem wymieszaj i smaż ok. 3 minuty na średnim ogniu. Dodaj Pastę z Pomysłem na... Teriyaki i krótko podsmażaj. Posyp sezamem. Ryż jaśminowy idealnie dopełni całe danie.
Krok 1
z
3
Upraż nasiona sezamu na patelni na złoty kolor.
krok 2
z
3
Filet z łososia pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń pestki i pokrój w paski. Kapustę pak choi umyj i pokrój na kawałki. Umyj dymkę i pokrój w krążki.
krok 3
z
3
Rozgrzej olej na patelni. Włóż warzywa i smaż około 3 minuty. Dodaj łososia, wszystko razem wymieszaj i smaż ok. 3 minuty na średnim ogniu. Dodaj Pastę z Pomysłem na... Teriyaki i krótko podsmażaj. Posyp sezamem. Ryż jaśminowy idealnie dopełni całe danie.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0