Możesz przygotować to danie z tego, co masz pod ręką, ale jeżeli potrzebujesz inspiracji ugotuj je według naszego przepisu. Cokolwiek dodasz - będzie pysznie. I nic się nie zmarnuje! Taki przepis na leczo świetnie się sprawdzi, gdy masz zabiegany dzień albo chcesz wykorzystać składniki, którymi dysponujesz i zrobić z nich smaczny, domowy posiłek. Jeśli lubisz gotować bez marnowania – mamy coś w sam raz dla Ciebie.
Przepis na leczo z pieczarkami
Leczo zwykle przygotowuje się w wersji mięsnej – z dodatkiem kawałków kiełbas, boczku lub innych wędlin. Jednak my zrobiliśmy to znane i lubiane danie bez mięsa. Same warzywa i sos w zupełności wystarczą, żeby zrobić coś dobrego do zjedzenia. W tym przepisie bazujemy na kilku składnikach. Są to pieczarki, bakłażan, cebula i papryka, a do tego sos zrobiony z WINIARY Pomysł na… leczo z tego, co masz pod ręką. Z powodzeniem możesz dodać tu też inne składniki, które akurat masz w swojej kuchni, jak np. cukinia, pieczarki, pomidory, ciecierzycę itp.
Gotowe wegetariańskie leczo możesz podawać np. z chrupiącym pieczywem, tortillą, chlebkami pita albo z makaronem. Wybierz swoją ulubioną wersję i ciesz się smacznym posiłkiem z bliskimi. Smacznego!
Komentarze 0